Doğal yollarla evde saç boyası nasıl akıtılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Doğal yollarla evde saç boyası nasıl akıtılır?
evde saç boyama, saç rengi açma, saç rengi kusturma saç rengini akıtma gibi bilgileri bu konumuz da bulabilirsiniz.

Birçoğumuz evde kendi saçlarını boyamayı tercih ediyor. Sürekli kullandığı saç boyalarının yerine daha farklı bir renkten oluşan saç boyası bazen düşündüğümüz gibi olumlu bir sonuç vermez. Böyle durumlar da her bayan doğal olarak saç rengini beğenmediği için telaşa kapılır. Genellikle böyle olaylar da kuaföre gitseniz hesap oldukça yüklü bir miktar çıkacaktır. Fakat size önereceğimiz yöntemlerle her evde bulunabilecek malzemeler ile doğal yollardan bu işi kendiniz de evde yapabilirsiniz.

ORYALSİZ SAÇ RENGİNİ KENDİN AÇ

Evet hanımlar şimdi istediğiniz saç rengini yakalayamadığınız için moralinizi hiç bozmuyorsunuz. Evde bulunan karbonat ve sirkeyi hemen alıyoruz ve nemi yapıyoruz;)

KARBONAT VE SİRKE İLE SAÇ BOYASINI AKITMA NASIL YAPILIR?


Karbonat ve sirke karışımı saçlarınızdan saç boyasını akıtmanız için oldukça etkili ve doğal bir yöntemdir. Bunun için 2 yemek kaşığı karbonatı yarım bardak su ile karıştırıp daha sonra ıslatmış olduğunuz saçlarınıza bu karışımı bir güzel sürüyorsunuz. İşlem bittikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar bekliyoruz. Zaman tamamlandıktan sonra saçlarınızı bir güzel yıkıyorsunuz. Bu aşamada sirke, su ve herhangi bir esans yağını bir kap içerisinde karıştırarak bunu saçlarınıza döküyorsunuz. Bu işlemi de tamamladıktan sonra saçlarınızı yıkamadan bekliyorsunuz. Vermiş olduğumuz bu yöntemi 3/4 gün kadar üst üste takrarlayarak uyguluyorsunuz.

sac boyası.jpg


Saç boyasını akıtma yöntemlerinden biride bildiğiniz bulaşık deterjanı evet yanlış duymadınız bulaşık deterjanı:) Nedenine gelince bulaşık deterjanının içerisin de bulunan sert deterjanlar sayesin de saçınızda ki boyayı etkili bir biçimde akıtmanız kaçınılmaz olacaktır;)

BULAŞIK DETERJANI VE KARBONAT İLE SAÇ BOYASI SAÇTAN NASIL AKITILIR?

Vereceğimiz yöntem için malzemeler her evde bulunabilecek malzemelerden oluşuyor. 3 Yemek kaşığı karbonat ile birlikte 4 yemek kaşığı herhangi bir marka kepek önleyici şampuan ile birlikte bir yemek kaşığı bulaşık deterjanını bir güzel karıştırın. Bu yöntemi uygularken saçlarınız ıslak olmadan kuru saçlara uygulayın. Eğer eviniz de duş bonesi varsa bununla yoksa da plastik bir poşet yada streç filmle saçlarınızı bir güzel kapatarak sarıp yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Vermiş olduğumuz bu yöntemi aynı şekil de 2/3 gün kadar düzenli bir şekil de uygulayın.

DOĞAL YOLLAR İLE SAÇ RENGİMİ NASIL AÇARIM DİYORSANIZ (TIKLAYIN)

KARBONAT VE ŞAMPUAN İLE SAÇ BOYASI SAÇTAN NASIL AKITILIR?

Görmüş olduğunuz üzere evde boyadığınız ama hayal kırıklığına uğradığınız saçlarınız için karamsar olmanıza gerek yok. Beğenmediğiniz saç rengini saçlarınızdan akıtmanın bir diğer yoluda karbonat ve şampuan karışımından oluşuyor. Bunun için daha önceki tarifte verdiğimiz gibi kepek önleyici bir şampuana ihtiyacınız olacak. Kepek önleyici şampuanların içerik özelliğinden dolayı çok etkili ve güçlü temizleme özelliği bulunmaktadır. Kepek önleyici ve şampuanı karıştırıp saçınıza sürdüğünüz de hem doğal yollarla bunu yaptığınız için bu işlemden saçınız zarar görmeyecek hemde saçınızdan kurtulmak istediğiniz saç boyası rengini neredeyse hepsinden kurtulmuş olacaksınız.

Bir yemek kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı kepek önleyici şampuanı bir kase içiresinde bir güzel karıştırıp harmanlanmasını sağlıyoruz. Bu işlemde saçlarınızı sıcak su ile ıslatarak yaptığınız karışımı bir güzel saçlarınıza sürüyorsunuz. Yaklaşık 20 dakika kadar bekledikten sonra yine sıcak su ile saçlarınızı yıkayarak daha sonra nemlendiriyorsunuz. Bu işlemi 3/4 gün düzenli bir şekil de uyguladığınız da istemediğiniz saç boyası renginden kurtulmuş olacaksınız.

EPSOM TUZU ve KARBONAT İLE SAÇ BOYASINI AKITMA NASIL YAPILIR?

Evde kendinizin boyadığı saçlarınıza uyguladığınız saç boyasının rengi istediğiniz gibi sonuç vermedi ise hemen üzülmeyin. Epsom tuzu ve karbonat karışı istemediğiniz saç boyasını saçınızdan akıtmanız için et etkili yöntemlerden biridir.

Daha önce sizler için paylaştığımız epsom tuzu ile ilgili merak ettiğiniz bilgileri epsom tuzu nedir?epsom tuzunun faydaları nelerdir konumuzdan inceleyebilirsiniz.

Bir yemek kaşığı karbonatı bir yemek kaşığı epsom tuzu ve bir bardak su ile birlikte bir kabın içerisinde karıştırın.. Bu işlemi yaparken tuzun iyice karışımın içerisin de çözülmesini sağlamanız gerekiyor. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu karışımı saçlarınıza sürdükten sonra 20 dakika kadar bekleyin. İşlemden sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayıp nemlenmesini sağlayın. Bu işlemi düzenli olarak 3/4 gün kadar düzenli bir şekil de uygularsanız sonuç alacaksınızdır.

limon karbonat ile sac akıtma.jpg


LİMON SUYU VE KARBONAT İLE SAÇ RENGİNİ AKITMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Saç boyasını akıtma yöntemlerimizin çoğun da bulunan limonun ağartıcı bir etkisi olduğundan dolayı istenmeyen saç boyasının saçtan çıkarılmasın da büyük ölçü de etkisi vardır. Karbonat ile karıştırıl da ise hem boyayı saçtan akıtacak hem de saçlarınızı boyadan temizleyecektir. Bu işlemi de uygularken bunu tamamen doğal yollardan yapmış olacağınız için saçınız asla zarar görmemiş olacak ve kimyasal ürünlere maruz kalarak saçınız yıpranmayacaktır.

2 Yemek kaşığı limonun suyunu 2 yemek kaşığı karbonat ile karıştırarak bu karışımı saçlarınıza sürüyorsunuz. Yaklaşık olarak 20 dakika bekledikten sonra kullandığınız şampuanınız ile saçlarınızı yıkayarak nemlendiriyorsunuz. Vermiş olduğumuz bu yöntemi de 3/4 düzenli bir şekil de uyguluyorsunuz.

C VİTAMİNİ VE KARBONAT İLE SAÇ BOYASINI AKITMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Saç boyasını akıtma yöntemlerinden en yaygın ve bilindik olanlarının başın da C vitamini ile saç boyasını akıtma yöntemi geliyor. Eğer bu yöntemi uygulamayı tercih ediyorsanız kesinlikle yöntemin daha etkili olması için kepek önleyici şampuan ve karbonat ile birlikte C vitaminin kullanılmasını tavsiye ederiz.

2 yemek kaşığı karbonatı 5/10 adet ezilmiş C vitamini hapı ile birlikte bir yemek kaşığı karbonatla bir kase içerisin de iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı saçlarınızın her yerine sürerek yedirilmesini sağlıyorsunuz.

Daha sonra şampuan ile yıkayarak nemlendirdiğiniz saçlarınıza bu işlemi düzenli olarak 2/3 gün süreyle uyguluyorsunuz.

saç akıtma.jpg
 
Bir defasında saçlarımı tarçın kızılına boyattım 3 ay sonra röfle yaptırmak istedim. Kızılı akıtmak için limon ve karbonat karışımı kullandım. Gerçekten işe yarıyor. Ayrıca bazı şampuanlarda saç boyasını akıta biliyor . Youtubeden bununla ilgili video var.
 
Geri
Üst