Doğal yollarla gebelik elde etmek

Uzman SühaN

Administrator
Doğal yollarla gebelik elde etmek
Uzun süredir hamile kalamama nedeniniz her ne olursa olsun, tedavi seçeneğine geçmeden önce doğal yöntemleri denemek gerektiğini düşünüyorum. Bilhassa yaşınız 35’ın altındaysa… Yaşam stilinizi ve beslenmenizi değiştirirseniz doğal yolla hamile kalamamanız için hiçbir neden olamaz. Tabii buna engel olacak anatomik bir eksiklik ya da tıbbi bir imkansızlık sözkonusu değilse...


Günümüzde kadınlar, hamile kalamadıkları ilk birkaç ayın hemen sonrasında modern tıbbın sunduklarından medet umuyorlar. İnfertilite (kısırlık) konusunda tıp teknolojisinin gelişimiyle beraber, doğal yöntemlerle ve biraz da sabırla hamile kalabileceği halde zahmetli, pahalı, ve sıkıntılı tedavi yöntemlerine başvuran kadınların sayısı oldukça arttı. Şu anda ülkemizde 40.000’e yakin tüp bebek uygulaması yapılıyor. Daha da şaşırtıcı olan; bu rakamı oluşturan hastaların onemli bir kismi 30 yaşın çok altında!




9.jpg





GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE


Sağlıklı bir kadının her ay hamile kalma ihtimali herşey yolunda olsa bile sadece %20-25dir. Eğer yaşınız 35in üzerindeyse bu ihtimal daha da düşüktür. Benim bu siteyi hazırlamaktaki amaçlarımdan biri, bebek sahibi olmak isteyen kadınları invasif yöntemlere başvurmadan evvel doğal yolla gebe kalmalarını sağlayan yöntemlerle tanıştırmaktır. Bu yöntemleri uyguladığınız takdirde hamile kalma olasılığınızı yükselteceksiniz. Tabii ki sizin için hamile kalma süresi çevrenizdeki diğer kadınlardan daha uzun olabilir ama ne zaman fertil (hamile kalabilme olasılığınız) olduğunuzu bilip ona güre hareket ederseniz bu süre olabileceğinden daha kısa hale gelebilir. Eğer 35 yaşın altındaysanız ve 2 sene boyunca doğru zamanlama ve doğru yöntemlere rağmen hamile kalamadıysanız eşinizle beraber bir uzmanla görüşmenizde yarar olabilir. 35 yaşın üstündeki kadınlarda bu süre 1 yıldır.




Doğal yollarla hamile kalma yöntemlerine geçmeden önce yaygın olarak yanlış bilinen bazı fertilite gerçeklerine değineceğim:



- Erkekler de en az kadınlar kadar fertilite sorunu yaşayabilir.



- Fertil günlerinizde ne sıklıkta ilişki yaşayacağınız hem eşinizin sperm sayısına hem de sizin servikal sıvınıza bağlıdır. Bazı çiftler hergün ilişki yaşayabilecekken bazılarının 2 günde bir yaşaması daha doğrudur.



- Sanılanın aksine; ilişki sonrasında çeşitli pozisyonlara girip spermlerin hareketini arttırıp yumurtaya gidişini kolaylaştırmak mümkün değildir. Eğer zamanlamanız doğruysa sperm zaten olabilecek en hızlı şekilde yumurtaya ulaşacaktır.



- İdeal mensturasyon (adet) dönemi 28 gün olduğu halde bunu daha az ya da daha uzun yaşıyorsanız mutlaka bir problem var demek değildir. Bazı kadınlar için 24, 25, 26 ya da 27 gün olabilecekken bazıları için 38 gün bile olabilir. Bu muhakkak bir problem var anlamına gelmez. Fakat şu da bir gerçek ki döngüleri kısa olan kadınlar hamile kalmak sözkonusu olduğunda diğerlerinden daha avantajlılar. Çünkü onlar için yumurtlama daha sık gerçekleşir ve fertil günleri diğerlerinden daha fazladır.


- Döngünün süresine bağlı olarak yumurtlama günü de kadına göre değişiklik gösterebilir. Her zaman 14. Günde ovulasyon gerçekleşir diye bir kaide yoktur. Bazı kadınlar için 8, 9 ya da 10. günde gerçekleşebilecekken bazıları için 20. Günde bile gerçekleşebilir.




Hamile kalmak için uzman yardımına başvurmadan önce doğal yollarla bebek sahibi olmak için elinizden geleni yapmanızı tavsiye ediyorum. Bunun için ilk adım elbette vücudunuzun nasıl çalıştığını öğrenmektir. Bu konuda size Ateş Ölçme Yöntemi ve Servikal Sıvı Kontrolü başlıklı yazılarımla yardımcı olmaya çalıştım. Fakat herşeyden önce bebek sahibi olmaya tam anlamıyla hazır mısınız, bu sorunun cevabını bulmak gerek...
 
Geri
Üst