Doğum anında acıyı azaltmak mümkünmü ?

A

advantur

Forum Okuru
Doğum anında acıyı azaltmak mümkünmü ?
sancı duası doğum sancılarını azaltmak için doğum sancısı için dua sancısını azaltmanın yolları anında neler yapılmalı
Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır. Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." (Meryem Suresi, 23-25)
Günümüz tıp bilgileri göstermektedir ki, doğum sırasında bir cismin çekilmesi, bebeğin doğum kanalından aşağıya doğru hareket etmesini kolaylaştırmaktadır. Çekme sırasında kullanılan kaslar, bebeğin rahim dışına itilmesini sağlayan kaslar ile aynıdır. Bunu sağlamak için tavana asılmış bir ip veya destek bir kola asılma, doğum yatağının iki kenarına yerleştirilmiş kolları çekme veya bir başka kişinin elinden tutup çekme gibi yöntemler kullanılmaktadır.

Bunun için "squat bar" denilen, doğum esnasında yataklara monte edilen ters U şekilli bir bar kullanılmaktadır. Bu barın çekilmesi bebeğin rahim dışına itilmesi aşamasını kolaylaştırmakta, doğum kanalının derinliğini kısaltmakta, rahim ağzını genişletmekte ve doğum esnasında kullanılan pek çok alet ve tekniğe olan ihtiyacı azaltmaktadır.

Bu destek barı, annenin kendisini yukarı doğru çekerek çömelme hareketi yapmasına yardımcı olmaktadır. Bebeğin itilmesi esnasında da annnenin sabit kalmasını sağlar. Bu pozisyonda bebeği doğum kanalından hareket ettirmek için gerekli olan kas kuvveti için minimum güç harcanır. Böylece leğen kemiklerine maksimum basınç, minimum kas kuvveti ile sağlanmış olur. Ayrıca leğen kemikleri açılarak, bebeğin geçişi için %30 oranında daha fazla yer sağlar. Uzanarak çekme hareketi ile, vücudun itiş gücü en üst düzeye çıkar ve bebeğin doğum esnasında düzgün dönüşünü sağlar.
 
Nispeten az ağrı ile doğum yapmak mümkündür, ancak acıyla başa çıkmak için bazı stratejiler planlayarak kendinizi hazırlamak akıllıca olacaktır. Ağrı için planlama, sakin kalmanızı ve zaman geldiğinde başa çıkabilmenizi sağlamanın en iyi yollarından biridir.Doğum yapmak, hayatınızın geri kalanında size bir izlenim bırakacak, yaşamı değiştiren bir olaydır. Açıkçası, bunun olumlu bir deneyim olmasını istiyorsanız aşağıdaki linklerimizi ziyaret ediniz.

Doğum sancısını azaltmak mümkün mü?

Kolay doğum yapmanız için öneriler


 
Geri
Üst