Doğum Kontrol Hapı - Kilo İlişkisi

T

TİTAN

Forum Okuru
Doğum Kontrol Hapı - Kilo İlişkisi
doğum kontrol hapı kilo yapar mı
doğum kontrol hapı kilo aldırır mı



Sevgili melekler, bu konu ile ilgili olarak doğum kontrol hapları kilo aldırır diye haberler duyuyorsunuzdur. Peki acaba bu katıksız bir gerçek mi, yoksa bir kısım insanda mı görülüyor ?


hap-b4.jpg



Araştırmacılar, doğum kontrol hapının kilo aldırdığına dair inanışların yanlış olduğunu vurguluyor.

Bilim adamları üreme sistemleri neredeyse insanlarla tıpatıp aynı olan maymunlar üzerinde bir araştırma yürüttü. Bu araştırmanın insanlarda yapılandan çok daha verimli sonuçlar verdiğine inanıyorlar. Çünkü maymunların beslenmesini kontrol etmek, insanlardan çok daha basit.

Araştırmanın başında maymunların yarısı normal kilodayken, diğer yarısı aşırı kiloluydu. Hayvanlara verilen ilacın dozu insanlara sekiz ay boyunca verilen ilaçla aynıydı. Bu süre içerisinde beslenmeleri, spor yapmaları ve vücutlarındaki yağ oranı sürekli olarak takip edildi.

Araştırmanın sonucunda, başlarken normal kiloda olan maymunların durumlarının istikrarlı olduğu ve kilo almadıkları görüldü. Şaşırtıcı olan ise diğer maymunlar gözlemlendikten sonra ortaya çıktı. Araştırmanın başında aşırı kiloda olan maymunların ağırlıkları %8,5, vücutlarındaki yağ oranı da %12 azalmıştı.

Araştırmaların sonucu açık ancak her bünyenin her ilaca tepkisinin de farklı olduğunu siz aklınızdan çıkarmayın melekler :tik:
 
Geri
Üst