Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Hamile Kalınabilinirmi?

Uzman SühaN

Administrator
Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Hamile Kalınabilinirmi?
Dogum-Kontrol-Hapi-227.jpg


doğum kontrol hapıyla hamile kalma

doğum kontrol hapıyla hamilelik mümkünmü


Son günlerde etrafımda sıkça duymaya başladığım,ayrıca beni çokta şaşırtan bir durum.Doğum kontrol hapıyla gebe kalmak.Doğruluk derecesi nedir,doğum kontrol hapını düzenli kullananlar acaba gerçekten gebelik yaşıyormu?Sizde benim gibi merak ediyorsanız ozaman konumuzu dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum

Doğum kontrol hapları (oral kontraseptifler) ve diğer yöntemlerin hiçbirisi gebelikten yüzde yüz korumayı garanti edemez. Ameliyatla tüplerin bağlanması durumunda bile çok nadiren gebelik görülebilmektedir. Doğum kontrol hapı kullananlarda genellikle hapların unutulmasına bağlı hamilelik oluşur, bu nedenle haplar hiç unutulmamadan düzenli alınmalıdır. Ayrıca hapların her gün yaklaşık aynı saatlerde alınması da gebeliği önlemek açısından önemlidir. Hapların bir gün sabah ertesi gün akşam alınması koruyucu etkisini azaltır, gebelik oluşabilir.

Doğum konrol hapları düzenli ve unutulmadan kullanıldığında en güvenilir korunma yöntemlerinden birisidir ancak hap alımı unutulmasa bile ve hergün aynı saatlerde çok düzenli alınsa bile çok nadiren gebelik oluşabilmektedir. Bu nedenle doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi yaşadığınızda gebelikten şüphelenmeniz ve hemen doktorunuza başvurmanız gerekir. Bu şekilde doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalanların gebeliğinde veya bebeklerde doğum kontrol hapına bağlı bir problem izlenmemiştir bu nedenle gebeliğin kürtaj ile alınması şart değildir.

Doğum kontrol hapı alırken adet gecikmesi olması mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez. Adet gecikmesi zaman zaman hap kullananlarda yaşanabilir. Bu durumda kanda gebelik testi yapılarak gebelik tespit edilmezse hap kullanmaya devam edebilirsiniz. Testte gebelik tespit edilirse hap kullanmayı bırakarak gebeliğin takibine devam edebilirsiniz vya gebelik istemiyorsanız kürtaj ile sonlandırılmasını isteyebilirsinz.
 
Geri
Üst