Doğum sonrası çabuk toparlanmanın yolları

Uzman SühaN

Administrator
Doğum sonrası çabuk toparlanmanın yolları
Doğum sonrası dönem bebeğin doğumundan sonra başlar ve annenin vücudu neredeyse hamilelik öncesi durumuna geri döndüğünde sona erer. Bu süre genellikle altı ila sekiz hafta sürer.

Doğum sonrası dönem, annenin yeni bir anne olmakla birlikte gereken tüm değişiklikleri ve düzenlemeleri nasıl başa çıkacağını öğrenirken, annenin hem duygusal hem de fiziksel olarak birçok değişiklik ile ilerlemesini içerir. Doğum sonrası dönem, ailelerin yenidoğanlarına nasıl bakacaklarını öğrenmelerini ve değişen bir aile birimi olarak nasıl işlev görülebileceklerini öğrenmelerini de içerir.

Bir annenin gücünü yeniden inşa etmek için kendine iyi bakması gerekiyor. İlk birkaç hafta boyunca bol dinlenme, iyi beslenme ve yardıma ihtiyacınız olacak.

doğum sponrası.jpg




Dinlenme

Her yeni ebeveyn kısa sürede bebeklerin yetişkinlerden farklı zaman saatlerine sahip olduğunu öğrenir. Tipik bir yenidoğan her üç saatte bir uyanır ve beslenmesi, değiştirilmesi ve rahatlaması gerekir. Sekiz saatlik bir uykunuz birkaç ayda bir daha olmayabilir, ancak şu öneriler daha fazla dinlenmenin yollarını bulmakta yardımcı olabilir.

İlk birkaç hafta içinde bir annenin bebeği beslemekten ve kendine bakmaktan başka sorumluluklardan kurtulması gerekir.

Bebeğin uyurken uyu. Bu, günde birkaç kez dinlenmenin yalnızca birkaç dakikası olabilir, ancak bu dakikalar eklenebilir.

Adımları ve zamanı kaydedin. Bebeğinizin yatağı sizin yatağınıza yakın olsun

Çoğu yeni anne-baba arkadaşlarından ve ailenlerden ziyaretlerin keyfini çıkarıyor, ancak yeni anneler eğlenmekten geri kalıyor. Kendinize vakit ayırın ve bebeğinizi beslemeye özen gösterin

Her gün birkaç dakika dışarı çıkın. Doktorunuz tarafından tavsiye edildiği gibi, yürüyüşe başlayabilir ve doğum sonrası egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz.

İlk iki ila üç hafta sonra, ara sıra gece boyunca beslenmek için anne sütüyle beslenen bebeklere bir şişe hazırlayın. Bu şekilde, başkası bebeği besleyebilir ve daha uzun süre kesintisiz bir şekilde uyumanızı sağlayabilirsiniz.

Beslenme

Bir annenin vücudu, hamilelik sırasında ve bebeğinin doğumunda pek çok değişiklik yaşadı. Dinlenmenin yanı sıra, tüm anneler iyileşmeyi ve iyileşmeyi teşvik etmek için sağlıklı bir diyet sürdürmelidir.

Doğumdan sonra, annelerin sağlıklı ve aktif olabilmesi ve bebekleri için bakım yapabilmesi için iyi yemeleri gerekir.

Anne sütü ister formül yemi olsun, tüm anneler sağlıklı ve dengeli bir diyet yemek gerekir. Çoğu laktasyon uzmanı, emziren annelerin aç olduklarında yemelerini önerir. Ancak birçok anne yorgun ya da meşgul olabilir, bu da yemek yemenin unutulmasını sağlar. Yani, tavsiye edilen grupların tüm seçimler gibi sade ve sağlıklı yemekler planlamak gereklidir .


Doğum sonrası beslenme

Buğday, pirinç, yulaf, mısır unu, arpa veya başka tahıl tanelerinden yapılan gıdalar tahıl ürünleridir. Örnekler menüde kepekli buğday, kahverengi pirinç ve yulaf ezmesi bulunmalıdır.

Sebzeler. Sebzelerinizi değiştirin. Koyu yeşil, kırmızı ve turuncu sebzeler, baklagiller (bezelye ve fasulye) ve nişastalı sebzeler dahil olmak üzere çeşitli sebzeler seçin.

Meyveler. Herhangi bir meyve veya yüzde 100 meyve suyu, meyve grubunun bir parçası olarak sayılır. Meyveler taze, konserve, dondurulmuş veya kurutulmuş olabilir ve bütün olabilir, kesilebilir veya püre haline getirilebilir.

Mandıra. Süt ürünlerinden ve sütten üretilen birçok gıdalar bu gıdanın bir parçası olarak düşünülür. Yağ içermeyen veya az yağlı ürünlerin yanısıra kalsiyum bakımından zengin olanlara odaklanın.

Protein üzerine yaslanın. Az yağlı veya yağsız et ve kümes hayvanları seçin. Protein rutini değiştirin - daha fazla balık, fındık, tohum, bezelye ve fasulye seçin.

Yağlar bir gıda grubu değildir, ancak fıstık yağları gibi bazıları, gerekli besin maddelerini içerir ve diyet içerisine dahil edilebilir. Hayvansal yağlar gibi diğerleri katıdır ve kaçınılmalıdır.

Egzersiz ve günlük fiziksel aktivite de sağlıklı bir diyet planına dahil edilmelidir.



Annelerin çoğunun hamilelik kilolarını kaybetmek istemesine rağmen, aşırı diyet ve hızlı kilo kaybı emzirmektense sağlığınız ve bebeğiniz için tehlikeli olabilir. Bir annenin hamilelik sırasında kazandığı ağırlığı kaybetmesi birkaç ay sürebilir. Bu, yüksek yağlı atıştırmalıkların kesilmesi ve proteinler ve karbonhidratlarla dengelenmiş bol miktarda taze sebze ve meyveli diyet üzerinde yoğunlaşılmasıyla başarılabilir. Egzersiz ayrıca kalori ve ton kasları ve ekstremiteleri yakmaya yardımcı olur.

Dengeli yemeklerle birlikte, emziren anneler sıvıları arıtmalıdır. Birçok anne bebeğin emzirirken çok susadığını fark eder. Su, süt ve meyve suları mükemmel seçeneklerdir. Yatağınızın veya emzirme sandalyenizin yanında su sürahisi ve hatta bazı sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmanız yararlı olacaktır.

Doğum sonrası beslenme hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz doktorunuza veya bir diyetisyene danışın. Sertifikalı laktasyon danışmanları ayrıca emzirirken beslenme ile ilgili tavsiyelerde yardımcı olabilirler.

Yeni ebeveynler için yardım

Yeni ve deneyimli anne-babalar yakında bebeklerin çok fazla çalışma gerektirdiğini fark ediyorlar. Bir yeni doğanın sürekli ihtiyaçlarını karşılamak zaman ve enerjiyi içerir ve ebeveynleri evdeki diğer sorumluluklardan uzaklaştırır.

Birçok ebeveyn kendi başlarına iyi olmasına rağmen, başkasının ev sorumluluklarına yardımcı olması genellikle yeni bir bebeğin ayarını kolaylaştırır. Ebeveynler, çamaşır veya kirli bulaşıklara değil, anne ve bebeğin ihtiyaçlarına konsantre olabilirler.

Yardımcılar aile, arkadaşlar veya ücretli evde bakım sağlayıcı olabilir. Yeni bebeğin büyük annesi veya teyzesi gibi bir aile üyesi birkaç gün veya daha uzun süre gelebilir. Evde bakım sağlayıcıları, yeni anne ve bebeğin bakıcılığından, diğer çocukların bakımına ve bakımına kadar çeşitli hizmetler sunmaktadır.

Yardımcı olarak kim olursa olsun, onlardan yapmasını beklediğiniz her şeyi açıklığa kavuşturmaya karar verin. İlk birkaç hafta duygular kırılgan olduğunda, iletişim acı duyguların veya yanlış anlamaların önlenmesinde önemlidir. Genellikle yeni annenin, kendisinin ve bebeğinin beslenmesi ve bakımı dışında tüm sorumluluklardan kurtulması en iyisidir. Emzirirken bu özellikle önemlidir. Başkaları evde pişirme, temizlik, çamaşır yıkama ve market alışverişi gibi işleri yapmalıdır. Bu, yeni annenin kendine bakmasına ve bebeğiyle zamanını sınırlamasına yardım edecektir.

BEYZA 21

BURDA YER ALAN BİLGİLER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN YAYINLANIP PAYLAŞILAMAZ !
 
Son düzenleme:
Bir çok ebeveyne yeni anne olanlara rehber niteliğinde bir paylaşım olmuş. Yeni doğum yapmış anneler hem fiziksel hemde ruhsal açıdan çöküntü yaşayabiliyor. Ve onlara en büyük destek yakınlarından Ailelerinden gelmeli. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hareket edilirse doğum sonrası annenin toparlanması çok çabuk olucaktır.
 
doğumdan sonra bazı kadınlar çabuk toparlanıyor bazısı doğum sonrası sendromlardan kurtulamıyor. gerçekten aile desteği çok önemli . kız kardeşin annenin doğum sonrası anne adayına destek olması çabuk toparlanmasını sağlar. lohusalık önemli bir zaman dilimi. anne adayı düzensiz uykuya sahip olucak sütü az gelicek, doğumdan sonra bir sürü olumsuzluklarla karşılaşıcak . bu dönemde yardımcı biri olursa anne adayı yeni değişiklikler karşısında daha güçlü olucaktır. benim kızkardeşim yok annemde yaşlı . olurda hamile kalırsam doğum yaparsam yardımcı olucak kimse yok etrafımda
 
Geri
Üst