Doğum Sonrası Korunma Yolları ve Yöntemleri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Doğum Sonrası Korunma Yolları ve Yöntemleri
Çiftler için dünyaya yeni bir can getirmek büyük bir mutluluk yaşatacaktır. Bu mutluluk daha sonra maddi ve manevi kaygılara neden olabilmektedir. Bebeğin geleceği hakkın da sorumlulukları yüklenmek bir takım endişelere zemin hazırlayabilir. Günümüzde bunun bilincinde olan çiftler 2 çocuk yapmaktan öteye geçmiyor. Bu yüzdendir ki yeni bebek sahibi olan ve maddi manevi endişe taşıyan çiftler yeni bir bebeğe hazır olmadıkları için gebelikten korunma yöntemi arayışındalar.



doğum kontrol yöntemi.jpg



Bebek sahibi olan kadınlara en az 1 yıl gebe kalmamaları önerilir. Çünkü vücudun toparlanması için uzun bir zaman gereklidir. Bu öneri hem normal doğum hemde sezeryanla doğum yapanlar için geçerlidir. Kısaca iki hamilelik için en ideal süre iki yıldır . Bu sebeple çocuk sahibi yeniden olmak istemeyenler uygun bir korunma yöntemini tercih etmelidir..

Doğum kontrol yöntemleri ve etkinlik oranları




Doğum sonrası gebelikten korunmak isteyen anneler , doğumdan 21 gün sonra doğum kontrol hapı kullanabilir.Spiralle korunmak isteyenler öncelikle bir hekime danışmalıdır. Genellikle spiral her hangi bir risk oluşturmuyorsa doğumdan 6 hafta sonra takılabilir.İkiden fazla çocuk sahibi olmak istemeyenler tüplerini bağlatabilir. Aslında bu yöntemi herkes tercih edebilir fakat tek çocuğu olanlar ilerde tekrar bebek sahibi olmak isterlerse bu ameliyatın dönüşü zor olduğun dan iyi karar vermelidir. Tüp bağlatma işlemi kişinin cinsel hayatını etkilememekle birlikte adet döngüsünde bozulmaya neden olmaz. Bu yöntem en etkili korunma yöntemidir. Emziren anneler için 3 aylık iğneler mevcuttur. Doğum dan 6 hafta sonra uygulanabilir. Erkeklerde doğul kontrol yöntemi olarak vazektomi uygulanabilir. Bu yöntem erkekte sperm kanallarının bağlanmasını içerir. Bu işlemi yaptıracak erkeklerin çok iyi karar vermesi lazımdır çünkü bir daha çocuk sahibi olamıyacaklardır.

Diğer doğum kontrol yöntemleri arasın da prezervatif,dışarı boşalma yer almaktadır. Prezervatif kişileri ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur. Prezervatif tercih edenlerin ilişkiye başlamadan önce prezervatifi kontrol etmeleri önerilir. Prezervatif delik olursa gebe kalma olasılığı vardır. Ayrıca dışara boşalma da uygun bir korunma yöntemi değildir istenmeyen gebelikler açısın dan risk teşkil eder. Şayet çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsanız size uygun bir doğum kontrol yöntemi tercih etmek için bir sağlık sağlayıcısından yardım isteyin..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili takipçilerimiz ; Bu konu yeni bilgilerle güncellenmiştir. Yeni doğum yapan çiftler için yeniden çocuk sahibi olmak maddi ve manevi olanaklar göz önünde bulununca endişe yaratabilir. Yukarıda yer alan makalede doğum sonrası gebelikten korunma yöntemleri hakkın da bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilere ek olarak şunu da belirtelim. Bir çok anne bebeğini emziriken korunmaz çünkü emzirmenin gebelikten koruduğunu bilir. Fakat emzirmenin çokta etkili bir doğum kontrol yöntemi olmadığını belirtelim. İlaveten düzenli ve sık emzirip bebeğine ek gıdalar vermeyen emzirenlerde uygulama 6 ay etkili olabilir. Yinede bir süprizle karşılaşmamak için prezervatifle korunmakta fayda vardır. Sevgili okuycular ; doğum sonrası gebelikten korunma yöntemleri ile ilgili yorum ve sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilirsiniz..
 
Geri
Üst