Doğumda basur kötüler mi normal doğumdan korkuyorum

S

sanemyar

Forum Okuru
Doğumda basur kötüler mi normal doğumdan korkuyorum

Doğumda basur melek kadınlar kulubü doğumda basur çıkması forum'da.​

Arkadaşlar hiç bilmem kabızlığı basuru hamileliğimin başından beri bunlarla uğraşıyorum şuan 7.5 aylık hamileyim ve doğumdan sonra çok korkuyorum basurum azacak diye. Doğumdan önce basur çıkıp sonradan daha kötü olanlar var mı? Tedavi de olamıyorum bu halimle. Basur beni çok rahatsız ediyor bazen çok acı veriyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Normal doğum yapmaya kalksam ne olur bilemiyorum. Doğumda basur daha kötü olur mu arkadaşlar?
 
Merhaba
Gebelikte kabızlık sıkıntısı bile çok zor ki basura allah kolaylık versin. Gebelikte beslenmeye ayrıca çok dikkat etmeliler basuru olanlar. Normalde de dikkat edilmeli ama gebelikte daha fazla dikkat edilmeli. Gebelikte basuru hafifletmek için bol lifli gıdalarla bezlenmek bol sıvı tüketmek özellikle günde en az 2.5 litre su tüketmek önemlidir. Doğuma haftalar kala daha da bebeğin baskısıyla azan hemoroid sorunu anne adaylarını daha da korkutmakta. Normal doğumda ne yapacağım sıkıntı yaşar mıyım daha kötü olur muyum gibi? Ama basur sorunu aslında normal doğuma sorun teşkil etmemektedir. Doğumda basur sorunu oluşmaması için doktorunuza bu durumdan da bahsetmelisiniz ayrıca. Çünkü ciddi boyutta ise basurunuz doğumdan sonra daha ciddi boyuta ulaşmaması için doktorunuza bu durumu bildirin.

Basur için gebelikte dediklerimizin yanında sıcak su banyosu yapabilirsiniz. Biraz olsun rahatlatacaktır sizi. ''Basur için oturma banyosu nasıl yapılır'' hemen aşağıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst