doğumda verilen suni sancı!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
doğumda verilen suni sancı!
Gebelik süreci hem keyifli hemde zahmetli bir süreçtir. Anne adayı içindeki canın büyüdüğünü hareketlerini hissettikçe bebeğini bir an önce kucağına almayı hayal ediyor. Fakat doğum anı ile ilgili duydukları anne adayını aynı zaman da ürkütüyor. Aslında doğum sancısı hamile kadınların çoğunu korkutuyor. Bu yüzden sezeryanla bebeklerini dünyaya getirmek istiyorlar. Günümüzde sezeryanla doğum hayli yüksek olmasına rağmen bir çok kadın da normal doğum yapmayı tercih ediyor.


suni sancı.jpg




Normal doğumu tercih eden gebelerin bir kısmın da doğum sancısı gelişmediği için suni sancı veriliyor. Suni sancı rahimdeki kasılmaları artırarak rahmin normal doğumu gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Normal doğum sancısı genellikle yavaş başlar, kademeli olarak aralıklı kasılmalar oluşur ve kısa ve hafiftir. Zamanla bu kontraksiyonlar birbirine daha yakın, daha uzun ve yoğunlaşıyor. Normal doğuma oksitosin seviyeleri istikrarlı bir şekilde artar ve serviks açılır. Bu oksitosin zirvesi, bebeği aşağıya iten güçlü ve karşı konulamaz kasılmaları uyarır. Bu fetal ejeksiyon refleksidir. Adrenalin aynı zamanda bebeğinizin doğumunda size enerji ve uyanıklık sağlamak için serbest bırakılır. artık bebek rahim den çıkmaya hazırdır.

Suni sancıdada amaç rahimi uyararak bebeğin normal doğumla dünyaya gelmesini sağlamaktır.Oksitosin kadınlarda beyinde salgılanan bir hormondur. Bu hormon doğum esnasında rahim kasılmalarını ve doğumun ilerlemesini sağlamaktadır. Yaygın olarak serum içine katılıp damar yoluya anne adayına verilir. Bu uygulama doğumun başında yada her hangi bir evresinde uygulanabilir.

Anne adaylarının sık sorduğu sorulardan biri suni sancı doğumdan dahamı şiddetlidir ? Aslın da bu durum kişinin ağrı eşiğiyle alakalıdır. Suni sancı alanların bir kısmında ağrı olmazken bir kısmında ağrı zirve yapabilir. Şayet epidural anestezi uygulanmışsa ; normal doğum sancısı yada suni sancı hissedilmez yani ağrı olmaz. Suni sancıdaki ana amaç doğumun bir an önce başlaması yada başlayan doğumun hızla gerçekleştirilmesidir. Suni sancı uygun doğumlarda uygulanırsa ve uygulama esnasın da dikkatli takip yapılırsa gerek anne gerekse bebek açısın dan risk oluşturmaz. İşlem sonrası oluşan komplikasyonlar ise şunlardır ; verilen ilaca karşı aşırı tepki hiperstimülasyon , bebeğin sıkıntıya düşme hali Fetal distres , çabuk doğum, hipotansiyon uygun olmayan durumlarda uygulandığın da sezeryan doğuma sebep olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili takipçilerimiz; doğum da verilen suni sancı adlı konumuz yeni bilgilerle güncellenmiştir. Suni sancı normal doğum da görülen sancılara kıyasla çok güçlüdür. Normal doğum yapan bir çok gebeye başarıyla uygulanmakta ve sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir. Suni sancıyla doğum yapan anneler bu başlık altın dan deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst