Domates kurusu ne işe yarar fikirlerinizi bekliyorum

  • Konbuyu başlatan Vanliyamsanliyam
  • Başlangıç tarihi
V

Vanliyamsanliyam

Forum Okuru
Domates kurusu ne işe yarar fikirlerinizi bekliyorum

Domates kurusu ne işe yarar melek kadınlar kulübü domates kurusu ile ne yapılır forum'da.​

Arkadaşlar ben bir yıldır Van'da yaşıyorum buralarda domates kurutmak çok meşhur özellikle siz de bilirsiniz ki yazın niye bildiğimiz domatesler maalesef kışın yenilemiyor buradakiler kış hazırlığı olarak domateslerini güneşte kurutun kışın bu şekilde tüketiyorlar bende bu yaz yapmayı düşünüyorum ama size sormak istiyorum domates kurusu ile neler yapılır domates kurusu ne işe yarar nasıl tüketebiliriz gerçekten lezzetli oluyor mu?
 
Merhabalar
Domates kurusu yani domatesi kurutarak kışın tüketmek çok faydalı özellikle kurutup tüketmek domatesi tüketmenin en faydalı şekli diyebilirim.evet doğrudur Doğu tarafında güneşten bol bol yararlanılır bu konuda domatesi ve her türlü şeyi kurutabilirler kuru bir havaya sahip olduğu için kolaylıkla kuruduğu için bu yöntemi daha çok tercih ederler ki güneşte kurutulan sebzeler ve meyveler daha faydalı daha şifalı olmaktadır. Ayrıca domatese kurutarak kışın tüketmek istediğinizde domatesin besin değerini bu şekilde koruduğu söylenmektedir özellikle zeytinyağı ile pişirildiğinde daha da hem lezzetli hem de besin değerini ikiye katlar. Domates kurusu ne işe yarar sorusuna özellikle kahvaltılık sos olarak hazırlanabilir yemeklerin içine eklenebilir daha çok kahvaltılık için kullanılsa da dediğim gibi yemeklerde ve kullanılabilir.

Domatesi kışlık olarak kavanozlarda da hazırlayabilirsiniz bunun için aşağıya bıraktığım linki inceleyebilirsiniz. "Kavanozda kışlık domates konservesi yapılışı" tüm detayları ile linkte.

 
Geri
Üst