Domates salçası tuzlu olursa ne yapabiliriz?

S

Semihak.

Forum Okuru
Domates salçası tuzlu olursa ne yapabiliriz?

Domates salça tuzlu olursa ne yapmalı melek kadınlar kulübü domates salçası tuz orası forum'da.​

Kızlar yazın ilk kez domates salçası yaptım biraz da fazla yapmışım ama epey tuzlu olmuş. Domates salça tuzlu olursa ne yapmalı? Fikri olan var mı kızlar. Bir sonraki yıl domates ve tuz oranını nasıl hazırlamaliyim? Salça her yıl yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Merhabalar
Evde salça yapmak gibisi var mı? Hem sağlıklı hem ekonomik. Vallaha salçaların yanına yaklaşılmıyor zaten çok sağlıklı olarak üretildiklerini de düşünmüyorum. Salça yaparken bilmeyenler varsa normal yemek tuzu yerine kaya tuzu kullansınlar çünkü yemek yüzü sulandiriyormus. Kaya tuzu daha uzun ömürlü yapıyormus salçayı bilginize. Şöyle tarif edersek 100 kiloluk salça için yaklaşık 8-10 kg Kaya tuzu atılmalıdır. Domates salça tuzlu olursa ne yapmalı peki? Tuzlu olan salçayı daha az tuzlu olan salça ile karistirabilirsiniz. Ya da yemek yaparken az miktarda salça koyarsınız ve yemeğe ekstra tuz eklemezsiniz.

Biber salçası yapmak isteyenler şu aşağıdaki linki de inceleyebilirsiniz. "10 kilo biberden ne kadar salça çıkar kızlar" aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar bizde de domates salçası tuzlu idi 5 kilo idi annem 5 kilo daha aldı yazın ortasında sonuna doğru yani içine koydu bi güzel karıştırdı sonra güneşte bi hafta bekletti şimdi harika tavsiye ediyorum kızlar.
 
Selamlar domadomates, hayatım doğrusunu yaptırmış annen. Hazır domates salçası sulu olur. Bu piyasada satılan domates salçaları işlenmiş ve annelerimizin yaptığı gibi güneşte beklememişler dolayısı ile bozulabilir sıkıntı çıkabilir diye anneniz bir hafta on gün bekletmiş güneşte mantıklı yani küflenmesininde önüne geçmiş olmuş.
 
Geri
Üst