domates soslu balık!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
domates soslu balık!
Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor. Değerli bir aminoasit olan 'tirosina' ise sinir ileticilerini uyararak bu işleve yardımcı oluyor.

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:


600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı

4 domates

4 soğan

2 diş sarımsak

3-4 dal maydanoz

1-2 defneyaprağı

2 çorba kaşığı kapari

1 çorba kaşığı sirke

1 su bardağı su

1 çay kaşığı kekik

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.

* Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.

* Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.


Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir.
 
Geri
Üst