Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)

Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)
MALZEMELER
800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı)
1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış)
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap


HAZIRLANIŞI
Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır. Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir.
İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz.
Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz.
Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
*MeleK* Domi Glas Sosu Soslar 0
BeyazMelek Kış için domatesli patlıcan sosu (Ajvar sos) Yemek Tarifleri 1
asiruki sos için yardım :) Soslar 2
N Fırında tavuk için sos tarifleri...... Yemek Tarifleri 0
Üst