Domuz gribi aşısı hakkında yardım!!!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Domuz gribi aşısı hakkında yardım!!!
Arkadaşlar biliyorsunuz domuz gribiyle ilgili salgın haberleri ölüm haberleri derken birde bu hastalığa karşı uygulanan aşının yan etkileri ve zararları konusunda uygulanmalımı uygulanmamalımı diye insanlar düşünce ve karar olarak ikiye ayrıldılar.

Bu konuyu yazmamın sebebi bizde bir anne baba olarak hala korku içinde olmamız belki bilmeyenler için söylüyorum okullardaki öğrencilere uygulanacak domuz gribi aşısı için velilerden onaylanacak bir kağıt istiyorlar eğer onaylarsanız çocuğunuza bu aşı uygulanıyor yok uygulanmasını istemiyorsanız uygulanmıyor..

Bizim büyük oğlan içinde okuldan böyle bir kağıt gönderildi ama bu sabah onaylamıyoruz diye imzalayıp geri gönderdik yani domuz gribi aşısı oğlumuza yapılmıyacak.
Ama halen düşüncelerim kararsız ve korku içindeyim kafamın içinde acaba uygulanmalımıydı gibi soru işaretleri var sizlerin ne yaptığını bu konuyla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum okula giden çocukları olanlar düşüncelerini ve bu konuyla ilgili ne yaptıklarını paylaşırlarsa sevinirim
 
Mawi Adminim 2-3 Hafta önce çalıştığım iş yerinede geldi çeşitli spekülasyonlar çıktı aşı olmamayı tercih ettim.Bunun yerine kişisel önlem almaya gayret gösteriyorum.
 
Aynı durum bizdede var Mawi adminim 2 tane yiğenim var biri 8 yaşında okula gidiyor diğeri ise 8 aylık ikiside risk grubuna giriyor...Cuma günü büyük yiğenime okuldan bir kağıt vermişler aşı yaptırmak istiyormusunuz istemiyormusunuz diye bizde istemiyoruz şıkkını işaretledik...

Bu ülkenin Başbakanı bile bana domuz gribi aşısının yan etkileri tam olarak anlatılmadı ben aşı olmayacağım diyorsa vardır bir bildiği diyorum...

Ben ne kendim nede yakınlarım aşı olmadık olmayı düşünmüyoruzda...
 
Bende bu aşı olma taraftarı degilim.Öncelikle bizi tam bir bilinçledirsinler.Bizlere örnek olacak olan başbakanımız bile yaptırmayı istemezken biz neden yaptıralımki.
Eğer gerçekten bir yan etkisi veya farklı birşey yoksa.Öncelikle bu devletin başındakiler bu aşıyı yaptırmaları gerekiyor.Her ne kadar risk grubunda olsakta yaptırmayı düşünmüyorum.
Ailem ve yakınlarımda aşı olma taraftarı degiller.
 
Benimde lise sonda okuyan kızıma bu kağıttan verildi..Bizde aşı olmasını istemiyoruz dedik imzaladık yolladık..Aşı hakkında o kadar bilinmez varki.Sonuçları on yıl sonra ortaya çıkacak diyorlar..Tanıdığım dr larda aşı olmadılar .Dr ağabeyim ve yengemde olmadı,çocuklarına yaptırmadılar.Bana ve çocuklarıma kişisel hijyen hakkında kısa bir konferans verdiler..Kısacası aşıya pek ılımlı bakmıyorum..

Kişisel temizlik kurallarına uyalım.Biraz daha dikkat edelim..

Arkadaşlar benim öğrendiğim ve uyguladığım bi yöntem var.Çocuğu olanlar bilir.Bebekken serum fizyolojik kullanırız bebeklerimize. Burun tıkanıklığını gidermek için.Tuz mükemmel bir dezenfektan.Evimizde hazırlayacağımız tuzlu su yla burun temizlenip,ağız gargara yapılıyor.Ellerimizide tuzlu suyla yıkıyoruz günde iki kez Bu hastalığın mikrobunu bu öldürüyormuş..Denemekte zarar yok bence .Hem kolay hemde hiçbir yan etkisi yok.

Zor bir dönemdeyiz,sonumuz hayırlı olur inşallah..
 
Arkadaşlar aklıma yatmayan bir şey daha var.Domuz gribi nedeniyle okullar tatil oluyor.Çocuklarımızı yollamıyoruz tamam kabul...Fakat aynı öğrenciler dersanelere devam ediyor.Özel derslere devam ediyor..Dahası küçük çocuklar annelerinin ellerinden tutup çarşı pazar,market alışveriş merkezleri geziyorlar..Nasıl oluyor bu?Oralarda grip riski yokmu?Bence hepimizin bilinçlenmesi lazım.Sadece okul tatil etmeyle başa çıkılmaz .

Ben kendi şahsım adına kafayı yemek üzereyim arkadaşlar..
 
Ben öğretmenim ve bu aralar okulda devamsızlık çok arttı. Salgın var okulda, çocuklar bir birhastalanıyor. Bana soruyorlar aşı olup olmayacağımı ben de şakayla (aslında gerçek) annem izin vermiyor diyorum. Büyük bir çoğunluğunun velisi de izin vermeyecek sanırım
 
Ben Hemsireyim ve bizim Hastanede de bildigim kadariyla nerdeyse hic kimse asi olmuyor cünki dedinldigi gibi kimse Asinin ileride ne gibi yan etkilerigetirecegini bilmiyorlar, Almanyada haberlerde duyduguma göre burda biri asidan dolayi hayatini kayb etmis bence kendimize ve etrafimizdakiHijyene dikkat edersek kimseye birsey olmz.
 
Bu akşam anasınıfına giden oğlumada aşı izin kağıdı vermişler büyük oğluma da vermişlerdi kabul etmemiştik demiştim ama tam bunları düşünürken haberlerde domuz gribi vakasıyla ölüm haberi veriliyordu eşimle ben inanılmaz kafamız karıştı ne yapacağımız şaşırdık ama son bir kararla sonradan pişman olmamak adına onay verdik umarım hayırlısı olur Rabbim cümlesini korusun sonuçta ne kadar önlem alsakta beslenmeye takviye ürünler yapsakta özellikle kalabalık ortamı paylaşan okul gibi yerlerde çocuğumuza ne kadar göz kulak olabiliriz..:= (
Büyük oğlum 6 .cı sınıfa gidiyor o biraz bağışıklık sistemini güçlendirdi ama bizim ufaklık havadan nem kapıyor en ufak soğuk algınlığını bayağı ağır geçiriyor bunlar bizi korkuttuğu için Allaha emanet deyip önlem almada fayda olacağını düşünerek onayladık...İnşallah sorun çıkmaz bu konuda
 
Gripten korumaya calis,her gun mutlaka keciboynuzu pekmezi yedir,bol bol meyve yedir ve icirebiliyorsan yesilcay icir gripten koruyor,dogrusu bende asinin icerigine baktim dun aksam netten de gorunce gozlerime inanamadim,ozellikle icinde civa var.Hayirlisi canim,insallah gripten korunur oglun.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst