Dr.Mehmet Öz'den Cildi Güneşten Koruyan Gıdalar!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Dr.Mehmet Öz'den Cildi Güneşten Koruyan Gıdalar!
cildi güneşten korumak, güneşten nasıl korunmalıyız, cilt bakımı


Sevgili melekler, havalar ısınmaya başladı. Güneş ışınlarına maruz kalmaya başlayacağımız bundan sonraki günlerde zararlı ışınlardan korunmayı da ihmal etmemek gerekiyor. Bunun için güneş ışınlarının dünyaya dik olarak geldiği öğle saatlerinde güneşten kaçınmak yanında Dr.Mehmet Öz'ün de bazı tavsiyeleri var. Dr. Mehmet Öz, yaz aylarında sizi güneşten koruyacak beslenme önerileri olduğunu söylüyor. Yaz aylarına girdiğimiz ve güneşi yavaşça hissetmeye başladığımız bu dönemde güneşin zararlarını beslenerek azaltabilirsiniz. Nasıl mı?

güneş-ve-cilt.Jpeg



Vücudunuz susuz kalmasın!

Sıcak yaz aylarında her şeyden önemlisi susuz kalmamaktır. Beslenmenize su eklemenin bir yolu salatalık, marul ve karpuz gibi su açısından zengin sebze ve meyveler tüketmektir. Eğer yaz aylarını aktif bir şekilde geçiriyorsanız, sodyum ve potasyum gibi elektrolitler içeren hindistan cevizi suyu da iyi bir seçenektir. Elektrolitler, vücudumuzun susuz kalmaması konusunda bize yardımcı olur fakat ter ile atılırlar, bu yüzden yoğun bir fiziksel aktiviteden sonra tekrar alınmalıdırlar.

Domates doğal bir koruma sağlıyor

Yaz için bir diğer önemli beslenme tüyosu da yediğiniz gıdalarla cildinizi korumaktır. Kırmızı ve turuncu renkli meyve ve sebzeler, güneşten koruma sağlayan bileşikler içerir. Örneğin, domatesin içindeki likopen, doğal bir güneş koruyucusu olarak çalışan bir antioksidan içerir.

Turuncu gıdalar güneş yanıklarındankoruyor

Bir çalışma, likopen açısından zengin gıdaların güneş yanıklarına karşı % 33 daha fazla koruma sağlayabildiğini göstermiştir. Turuncu gıdalar, tatlı patates gibi beta-karoten açısından zengindir. Bu antioksidanlar, cildinizi güneşten korumanın yanı sıra, güneşin zarar verdiği hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olurlar. Yaz aylarında beslenmenize bu gıdaları eklediğinizden emin olun!
 
Geri
Üst