1. aSqimSin

    aSqimSin Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.031
    Beğenilen Mesajlar:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanßuL

    Dübari Çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında aSqimSin tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ
    1 küçük karnabahar
    2 lt et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 kahve fincanı un
    1 su bardağı süt
    1 küçük ince dilimlenmiş soğan
    ¼ kereviz
    ¼ pırasanın beyazı


    HAZIRLANIŞI
    Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin.


     
Dübari Çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Dübari çorbası Fransız mutfağı

    Dübari çorbası Fransız mutfağı

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  2. Çivi Çorbası

    Çivi Çorbası

    çivi çorbası Fırtınalı karanlık bir gecede, evsiz barksız garip bir adam sığınacak yer arıyordu. Kapısını çaldığı yaşlı, cimri bir kadın, "İsterseniz girin ama,"dedi. "Ne yiyecek var evimde ne yatacak bir yatak... Şu tek yatak bana ait. Siz sandalyede uyuyacaksınız." Adamın karnı çok açtı, öyle de olsa kabul etti. Girdi içeri, ateşin yanına oturdu, cebinden çıkardığı eski...
  3. topalak çorbası

    topalak çorbası

    evet melekler afiyet olsun Malzemeleri:- 1 orta boy soğan -250 gr. Kıyma (yağsız) -1 çay bardağı ince bulgur -1 su bardağı nohut (haşlanmış) -1 yumurta akı -1 çorba kaşığı un (tepeleme) -1 çorba kaşığı salça -2 çorba kaşığı tereyağı Veya margarin (40 gr.) -5-6 su bardağı et suyu veya su -1/4 limon suyu -Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı : Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu,...
  4. Düğün çorbası

    Düğün çorbası

    Osmanlı Mutfağı çok çok zengin bir mutfaktır sizlere bu zengin mutfaktan düğün çorbası tarifini veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -45 gr. tereyağı (3 çorba kş.) -350 gr. kuzu eti (küçük küpler biçimin do doğranmış) -1 adet sağan (rendelenip. tülbentten geçirilerek suyu sıkılmış) -500 ml su (2 su bardağı) -1 adet limon (suyu) -25 gr. un 3 çorba kş. -2 adet yumurta -1.lt...
  5. Nohut çorbası

    Nohut çorbası

    Osmanlı mutfağından sizlere nohut çorbasının tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyoru hanımlar:tik: Malzemesi: - 350gr. nohut (ayıklanmış) - 1,5 lt. tavuksuyu (6 su bardagı) - tuz. Yapılışı: 1. Nohutları bir gece öncesinden bolca su içinde tencerede şişmeye bırakın.Şişen nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra yeniden süzdürerek kabuklarını...

Sayfayı Paylaş