Dübari Çorbası

aSqimSin

aSqimSin

Yeni Üye
Üye
Dübari Çorbası
MALZEMELER
8 kişilik
1 çorba kaşığı yağ
1 küçük karnabahar
2 lt et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
¼ kereviz
¼ pırasanın beyazı


HAZIRLANIŞI
Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin.
 

Benzer İçerikler

E
Cevaplar
1
Görüntüleme
948
ilkimefsa
I
aSqimSin
Cevaplar
0
Görüntüleme
654
aSqimSin
aSqimSin
melisanur
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
melisanur
melisanur
Üst