Düdüklü tencerede sebzelerin pişme süreleri hakkında

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Düdüklü tencerede sebzelerin pişme süreleri hakkında
Selamlar kızlar. Ben yeni evliyim ve mutfakta biraz acemiyim.Düdüklü tenceremi kullanmak istiyorum ama hangi sebze ya da et ne kadar sürede pişer bilemiyorum.Bana yardımcı olabilirmisiniz?
 
Öncelikli olarak yapmanız gereken, düdüklü tencerenizle birlikt everilen kullanma kılavuzunu incelemeniz. Zira pişme süreleri düdüklü tencere markalarına göre de değişebiliyor. Ancak biz fikir olması açısından ortalkama bazı değerleri sizinle paylaşmak istiyoruz..

Taze Fasülye 20-25

Kuru fasulye ıslatılmamış 30-45

Nohut ıslatılmamış 30-45

Yeşil mercimek ıslatılmamış 20

Kırmızı mercimek ıslatılmamış 3

Buğday salata için 10

Buğday çorba için 20

Pirinç 6-8

Tavuk bütün 15

Tavuk parçalanmış 10

Hindi parçalanmış 30

Dana biftek 10

Dana haşlama bütün 30

Tas kebabı 10

Dana dil 45-60

Patates kabuklu 10

Patates soyulmuş 5

Enginar 8

Kereviz bütün 10-15

Kereviz doğranmış 6

Bezelye 5

Havuç 8-10

Karnabahar 5

Pancar 10

Yaprak sarması 10

Sebze çorbası 8

Balık beyaz etli 3

Balık siyah etli 7

Mısır 15
 
Geri
Üst