Düğün fotoğrafları ve video kayıtları

M

Misafir

Forum Okuru
Düğün fotoğrafları ve video kayıtları
düğün fotoğrafları düğün resimleri en güzel fotoğrafları pozları dugun fotograflari
Ülkemizde, düğün fotoğrafları ve video kayıtları, ne yazık ki stüdyolar haricinde yaratıclık kullanarak gerçekleşmiyor Melek'ler...

Düğününüzü ölümsüzleştiren fotoğrafların ve video kayıtlarının stüdyo çekimleri yerine, bulunduğunuz şehrin tarih kokan yada sizi anlatan mekanlarında çekilmesi sizce de daha hoş ve yaratıcı olmaz mı Melek'ler:)

84d656f72cfc4d.jpg


Albümlerde kalan düğün, nikah salonu ve stüdyo fotoğrafları. Oysa Avrupa ve Amerika'da en azından güzel parkları , bahçeleri fon yapan resimler moda.

Düşünsenize , düğün telaşesinin dışında bir geniş zamanda örneğin İstanbul'u fon olarak kullanarak çekilecek resimlerin eşsizliğini.

Fotoğrafçınızı seçerken dikkat etmeniz gerekenler
Fotoğrafçınızı seçerken onun daha önce çektiği fotoğraflar bu seçimde size bir fikir verecektir elbette.

Ancak, arkadaşlarınızın düğün fotoğraflarında zaman zaman fotoğrafçının damat ve geline çok uygun olmayan portföyündeki klişe fotoğraflardan çekmiş olduğunu görürüz.

Öte yandan , belki de düğün gününün koşturma ve stres i gelin ve damadın yüzüne bir miktar yansıyabilir.

En ideali, şayet gelinlik kiralık değil ve düğün yemeğini çok yiyip tekrar o gelinliğin içine girememe gibi sorunlar yoksa damat gelin fotoğraflarını kapalı stüdyo yerine bir kısmını Yıldız Parkı , Çırağan Sarayı , Boğaz gibi dış mekanlarda ve çiftin kendi yuvalarında ve çiftin isteyebileceği diğer tüm mekanlarda çekmek.

Böyle bir çekim yarım günde toparlanabilir : Örneğin ; Ortaköy , Çırağan Sarayı, Yıldız Parkı, Topkapı Sarayı içeren çekimler.

Düğün fotoğrafçınız ile düğün öncesi resimler
Düğün fotoğrafçınızla düğün öncesi portre ve benzeri fotoğraf çalışması için bir araya gelmenin daha sonra alışılmış kişinin kamerasına daha rahat poz verme gibi avantajları var.

Bir çift düğün günü fotoğraflarında neler aramalı
Dergilerdeki fotoğraflar ve örnekler bir fikir verecektir. Ancak , son zamanların trendi olan siyah beyaz fotoğraf ve renklilerden ne kadar istediğinizi muhakkak önceden fotoğrafçınızla konuşun.

Bu detayları düğün gününden önce belirlemek düğün gününün telaşesinde bazı 'ince detaylar'ın gözden kaçmasına mani olacaktır.

Bu işin maliyeti nedir?
Stüdyoya gidip 20 fotoğrafı yarım saat 45 dakikada çektirmekle şehirde yarım gün tur atarak yapılan çekim çalışmasının bir fiyat farkı olacaktır.

Stüdyo fotoğrafları için 100 - 300.-TL ( baskı adetlerine göre bu rakam değişir ) ve dış çekimler için de 400.-TL 1.500.-TL ( kullanılan ilave mekan ve baskı adedine göre değişir ) .

İleride yapılacak ilave baskıların fiyatını önceden tespit etmek uygun olacaktır.

Kontrat imzalamalı mı?
Aslında tecrübeli bir firmadan hizmet almak en iyisi.Çünkü kontrat eninde sonunda bir kağıt.İşi yapan kontrat değil yani.

Yinede bizim tavsiyemiz: Ücret , çalışma süresi, yer, zaman ve diğer detayları yazıya döküp, fotoğrafçınızla tartışıp karşılıklı imzalamanız ve belli önemi olan bazı karelerin önceden belirtilmesi uygun olur.

Düğün fotoğrafları son dönemin trendi ne yönde ?
Siyah beyaz, nostalji havası taşıyan fotoğraflar son yılların gözdesi. Fotoğrafçının bu tarz çekebileceği stüdyo fotoğrafları dışında, annenin geline takılarını takması, gelinin çiçek buketi gibi bazı detaylar sayılabilir.
Video Çekimleri Nasıl olacak
Bana sorarsanız fotoğraftan daha önemli bir konu Video.
VHS çekim piyasadan kalktı gibi.
Videocularda Dijital çekim sistemine dönüyorlar.
Burada dikkat etmeniz gereken, Video firmasının daha önce yaptığı Düğün çekimlerini mutlaka seyretmenizdir.

Çift yada daha çok kamerayla yapılan çekimlerde kayıtların montajlanması ayrı olarak fiyatı artırır. Fiyatlar 500-tl ile 10,000-tl arasında değişir.
 
Geri
Üst