1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 8 Parça Kemikli Kuzu Eti 5 Adet Kuru Soğan
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    2 Adet Karanfil
    2 Çay Kaşığı Tuz
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    Bir Miktar Yoğurt
    Yeterince Su



    HAZIRLANIŞI :
    Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.
    Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden ayıralım.Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.
    Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.
    Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.


     
Düğün Yahnisi (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aşk Düğümü (6 Kişilik)

    Aşk Düğümü (6 Kişilik)

    Malzemeler 2.5 Su Bardağı Un 4 Adet Yumurta 1 Çay Kaşığı Sirke Pudra Şekeri Kızartmak için: Ayçiçekyağı Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak 2 su bardağı unu,4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın.Kulak memesi kıvamaına gelinceye kadar yoğurun.Hazırladığınız hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu...
  2. Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler 1/2 Kg Bonfile 10-11 Çarliston Biber 3 Adet Domates 2 Adet Soğan 100 gr Tereyağı Tuz, Karabiber 8 İri Mantar(Arzuya Göre) 8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı Birkaç Taze Biberiye Yemeğin Tarifi Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun...
  3. Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)

    Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)

    tavuklu papaz yahnisi Malzemeler: 1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz) 4 adet küçük soğan 7 diş sarımsak 2 çorba kasığı salça Yarım cay kasığı köri 1 çay kasığı karabiber 2 tatlı kaşığı nane 1 çorba kasığı üzüm sirkesi 2 adet küçük boy patates Yeteri kadar su ve tuz HAZIRLANIŞI : Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca,...
  4. Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Malzemeler 150 gr Semizotu 2 Su Bardağı Nohut 3-4 Diş Sarmısak 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Su, Tuz Yemeğin Tarifi Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir...
  5. Patates dolması(4 kişilik)

    Patates dolması(4 kişilik)

    MALZEMELER 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...

Sayfayı Paylaş