Dumanla Haberleşme (Ateşle Haberleşme) Nasıl Olur?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Dumanla Haberleşme (Ateşle Haberleşme) Nasıl Olur?
dumanla haberleşme, dumanla iletişim, ateşle haberleşme



Sevgili melekler, bazen aradığımız kişiye ulaşamayız. Ya da görüşmek istediğimiz kişi telefonunu kaybeder de bir süre haber alamayacağımızı biliriz ve buna sinir oluruz da "dumanla mı haberleşecez?" diyiveririz. Yaşı biraz olgun olanlar eskiden tvde yayınlanan siyah-beyaz kovboy filmlerindeki kızılderilileri hatırlar da, ordan dumanla haberleşmenin nasıl olduğunu az çok bilir. Peki ya yeni nesil? Bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler için işte dumanla haberleşme hakkında bilgiler...


dumanla-haberleşme.jpg




Dumanla haberleşme, haberleşmenin en eski yollarından biridir. Uzak bir mesafeden, dumanı görerek yapılan bir haberleşme biçimiydi.Antik Çin’de, Çin Seddi’nde bir düşman saldırısına ilişkin haberler bir kuleden ötekine duman ile aktarılırdı ve böylece haberler birkaç saatte 750 kilometre uzağa ulaşabilirdi.

Kızılderililer de dumanla haberleşirlerdi. Her kabilenin kendi sinyal verme sistemi vardı. Avustralya Aborjinleri de bu haberleşme yöntemini kullanırdı.Dumanla haberleşme, günümüzde halen kullanılır. Vatikan’da yeni Papa seçilirken bunu göstermek için ateş yakılıp duman çıkarılır.
 
Geri
Üst