Dünyaca Ünlü Kuaförden Saç Bakım Tüyoları!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Dünyaca Ünlü Kuaförden Saç Bakım Tüyoları!
saç bakım tavsiyeleri
kuaförden saç bakımı


Sevgili melekler, dünya çapında nam salmış olan ünlülerin kuaförü Negin Zand, saç bakım sırlarını paylaştı. Kate Hudson’ın kumsal sarısı parlaklıklarından Megan Fox’un koyu kestane buklelerine kadar süper starların saçlarına ışık veren Negin Zand, saç boyama denince ilk sırada gelen isim. İran doğumlu Zand Emirates Woman dergisine saç bakımıyla ilgili bazı tüyolar vermiş...


negin_zand-10e.jpg



Saç bakımı kariyerine nasıl başladınız?

İran’ın en iyi saç bakım uzmanlarından olan ve hanedanlık ile ünlülerin saçlarını yapan annemi izleyerek büyüdüm. Onu izlemek öyle ilham vericiydi ki ona benzemek istiyordum.



Saç boyamada doğal bir yaklaşımdan yana olmakla tanınıyorsunuz, bu daha az kalıcılık anlamına geliyor mu?

Evet, müşterimin doğal saç renginden fazla uzaklaşmıyorum, en fazla bir ton açık ya da koyu. Benim uzmanlığım bir çocuğun saçı görünümü vermek ve biraz daha keskinleştirmek için kullanılan bir boyama tekniği olan balyaj.

Bu parlaklığın kalıcılığı üç ay ve hem yer belirleme hem de zamanlama önemli. Folyo kullandığında parlak bölgeler birbirine çok yakın oluyor ve sınırlar beliriyor. Ama balyaj daha doğal bir görünüme sahip.



Bu parlaklığın daha uzun sürmesini nasıl sağlarız?

Astar renk ile çakışmamasını sağlayın ve boyayı durularken uçlarından yukarı kaldırarak rengin parlak kısımlara bulaşıp onları düzleştirmesine izin vermeyin.

Aynı zamanda diplerde bir derinlik olması daha doğal göründüğünden hoş oluyor.

Saçtaki birikimi temizlemek için haftada bir renk koruyucu şampuan kullanın.

Saçın parlaklığını önleyen çeşme suyundaki klorin veya minerallerden kurtulmak için saçınızı içme suyuyla durulayın ve kurutun.



Evde saç boyamak iyi bir fikir mi?

Eğer kuaförünüze gitmeden önce ufak bir müdahale yapmak gibi basit bir şey değilse pek de değil. Her zaman için renkler saçta kutuda göründüğünden bir ton koyu durduğundan beğendiğiniz tonun bir açığını tercih edin.



Saçımıza böylesi bir parlaklık kazandırıldıktan sonra ona nasıl bakmalıyız?

Her zaman iyi ürünler ve saç kurutma makinesi kullanın.



Uzun bir ünlü müşteriler listeniz var. En çok hangisinin bukleleriyle gurur duyuyorsunuz?

Sarah Jessica Parker, Kate Hudson, Jane Fonda, Diane Lane and Jennifer Aniston.



Size gelmeden önce kimin saçı en kötü durumdaydı?

Sarah Jessica Parker’ın saçı çok sarıydı ve parlaklıkların yerleşimi yapay görünüyordu.

Jane Fonda’nın saçı fazla uzun, sarı ve bozdu. Derinliği de yoktu.



Kimin saçını yapmak isterdiniz?

Meryl Streep, Annete Bening, Hillary Clinton ve Robyn Wright (çünkü ona bayılıyorum). Jennifer Lawrence’ınkini yapmak muhteşem olurdu ve neredeyse yapıyordum. Kendisi için beni aradılar ama maalesef şehir dışındaydım. Umarım yakında yaparım.



Saç boyası için yeni bir kuaföre gitmeden önce ne tür hazırlıklar yapmalıyız?

Yeni bir boya uzmanıyla 5-10 dakikalık bir danışmanlık gerekir. Önceki boyalardan kalanlar hakkında her zaman dürüst olun ve saçınız kesildiğinde parlaklıkların gitmemesi için boyamadan önce saç kesimi yaptırın. Saç derisine zarar vermemesi için boyatmadan önce yaklaşık bir gün saçınızı yıkamayın. Benim açık dediğim kahve tonu sizin için koyu olabilir. Bu nedenle her zaman elinizde bir görsel bulunması maksadıyla beğendiğiniz saç renginin resmini getirin.



Yıllar boyu can çekiştikten sonra doğal saç renginize nasıl dönebilirsiniz?

Saçınızı uzatmanız ve daha sık kestirmeniz gerekir. Ve bitkisel boyalarla boyayarak dipleri ile uçları arasında aşırı bir fark olmamasını sağlayabilirsiniz.



Yeni renk trendleri neler?

Ben pastel renklerden sıkıldım. Bence daha doğal, parlak ve derinlikli renklere döneceğiz.



Saç şekillendirici ürünler ile fön saç rengini etkileyebilir mi?

Şekillendirici ürünler elbette ki etkileyebilir. Isı ise rengini açar. Ve boyalı saçlara özel olmayan şampuanlar rengin solmasına neden olur.



Saç şekillendirme setinizde kesinlikle denememiz gereken yeni ürünler var mı?

Şekillendirme setimde Renee Furterer sprey şekillendirici, UV’den koruduğu için Shu Uemura esans yağları, Shu Uemura şampuan ve şekillendiriciler ile Kerastase şampuan ve şekillendiriciler var.
Emirates Woman
 
ben de saç bakımı olarak intense keratin eczanesinin saç bakım maskesini kullanıyorum saçlarım kolay şekil alıyor ve parlak gözüküyor.
 
Geri
Üst