Dünyanın 23 dev fonu yatırım için Türkiye’ye geliyor

tuqqce

Daimi Üye
Üye
Dünyanın 23 dev fonu yatırım için Türkiye’ye geliyor
Dünyanın önde gelen 23 kurumsal fon yönetim şirketi, yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere bugün İstanbul’da biraraya geliyor.

Ak Yatırım tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ’Türkiye 2008 Yatırımcı Konferansı’ bugün İstanbul’da başlıyor. Türkiye’deki yatırım fırsatlarının anlatılacağı konferansa, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören 24 şirketin yetkilisi ve dünyanın önde gelen 23 kurumsal fon yönetim şirketinin temsilcilerinin katılacak.

20 milyar dolarlık fon da var

Büyüklükleri 500 milyon dolar ile 20 milyar dolar arasında değişen 23 dev fonun toplantısı yarın da devam edecek. Konferansın kapanış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Ak Yatırım CEO’su Ziya Akkurt, Türkiye 2008 Yatırımcı Konferansı’nın yabancı fonlar ile Türk şirketlerinin biraraya gelmesi ve bilgi alışverişinde bulunmaları konusunda önemli bir adım olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "2 gün süreyle yabancı fonlar ile Türk şirketleri toplam 250 toplantıda bir araya gelerek, bilgi alışverişinde bulunacak ve ilişkiler geliştirilecek. Ayrıca, konferansın son günü fon yöneticilerine Başbakan ile birebir iletişim imkanı sağlanacak ve bu, Türk şirketlerine yatırım yapan yatırımcılar için büyük bir fırsat olacak. Bu açıdan bakıldığında konferans gerek yerli gerek yabancı yatırımcı, gerekse Türk Sermaye Piyasalarına katkısı anlamında büyük önem arzediyor."

kaynak:hürriyet ekonomi
 
Geri
Üst