T
TİTAN
Forum Okuru
Dünyanın En Pahalı Yiyecekleri!...
dünyanın en pahalı yiyecekleri, nelerdir, hangileridir, isimleri, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
İnsan karnını, ucuz -pahalı her şeyle doyurabilir.Ama öyle besinler de var ki az bulunduğu ,ya da yapımları zahmetli olduğu için çok kıymetliler..Gerçi yazıyı ,özellikle de dördüncü maddeyi okuyunca bedava verseler almayacaksınız ama neyse..Buyrun...
ARGAN YAĞI
Bu yağı çok özel ve de pahalı yapan, yapımının son derece zahmetli olması ,Argan Yağı ya da Fasın sıvı altını, Fasın güney batısı hariç başka hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor.
10 metreye kadar ulaşan ağaçların büyük birer zeytini andıran meyvelerini yiyen keçiler, meyvenin ortasındaki yemişi sindirmeden çıkartıyorlar Çiftçiler, bu yemişleri tek tek toplayıp, her bir yemişi bir taşla kırıp içindeki yumuşak çekirdeği çıkartıyorlar Ardından çekirdekler kavruluyor ve yine elle öğütülüyor Öğütülmüş çekirdekler suyla karıştırılıp, yağı çıkartılıyor İki günlük çalışma sonucunda ancak bir litre Argan Yağı elde ediliyor.
Eczacılıkta, mutfakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor Berberiler Argan Yağını afrodizyak olarak kullanıyor.
Deneyenler Argan Yağının tadının odunumsu, baharatlı ve küflü olduğunu, ayrıca afrodizyak etkisi de göstermediğini söylüyorlar Denemesi bedava demek isterdi gönül, ama bedava değil; 250 mililitresi için en az 27 milyon TLyi gözden çıkarmak gerek.
FUGU BALIĞI
Fugu, kirpi balıklarının belirli bir türünün Japonca adı Zaten Fugu da sadece ve sadece Japonyada (yılda yaklaşık 10 ton) yeniliyor Bu balık zehirli! Etkisi siyanürden 1250 kat fazla! Ciğerini yiyenler kaçınılmaz olarak tahtalı köyü boyluyor 2002 yılında altı, 2003′te ise iki kişi bu balık yüzünden öldü Mutlaka usta eller tarafından hazırlanması gerekiyor.
Fugu pek de ucuz sayılmaz; iyi bir restoranda Fufu yemek yaklaşık 100 milyon TLye mal oluyor Siz siz olun, yolunuz Japonyaya ve aklınıza Fugu düşerse yüzde yüz güvenilir olmayan bir restoranda bu balığı yemeyin!
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesine göre, Fugu zehirlenmesi, kusma, istem dışı kasılma, felç ve akabinde solunum sisteminin çökmesiyle, mutlak ölümle sonuçlanıyor.
CULATELLO
İtalyanların Culatello adını verdikleri, domuz mesanesi içine doldurulmuş kemikli prosciutto jambonu dillere destan Jambon, mesane içine doldurulup iple sıkı sıkıya bağlandıktan sonra en az bir yıl beklemeye bırakılıyor.
Bu bekleme esnasında jambon, kütlesinin yaklaşık üçte birini kaybediyor, ancak tadı belirginleşiyor Büyük fabrikalarda üretilenlerden ziyade, -her ne kadar Avrupa Birliğinin hijyen yönergelerine uygun biçimde olmasa da- Bassa Barmense bölgesinde kaçak olarak üretilen Culatellolar makbul Kağıt kadar ince dilimlere kesilerek servis edilen Culatelloyu herkesin hayatta en az bir kere tatması gerekiyor Tabağı yaklaşık 67 milyon TL
KOPİ LUWAK KAHVESİ
Dünyanın en özel kahvesinin kilo fiyatı yaklaşık 1 milyar 135 milyon TL Sumatra ormanlarında yetişen Kopi Luwak kahvesinin bu denli pahalı olmasının sebebi tabii ki eşsiz, taklit edilmesi mümkün olmayan tadı ve şimdi bu eşsiz tadın sırrı keşfedildi; daha doğrusu hep bir söylenti olduğu düşünülen gerçek kanıtlandı! Bu yazıyı okuyanlardan özür dileyerek, Kopi Luwakın sırrını açıklayalım: Kopi Luwak çekirdekleri misk kedilerinin dışkılarından ayıklanıyor!
Şöyle ki, Sumatra ormanlarında ağaç tepelerinde yaşayan misk kedileri kahve bitkilerini yiyor, ancak kahve çekirdeklerini öğütmeden yutuyorlar Hayvanların midelerinde kahve çekirdikleri asitleniyor, yani bir güzel işlem görüyor Sonra da sıra sindirim sürecinin son kısmına geliyor Tarihi oldukça eskilere, Sumatra Adasına gelen Hollandalılara dayanan Kopi Luwakın sırrını keşfeden Kanada Ontariodaki Guelph Üniversitesinden Dr Massimo Marcone, Kopi Luwakın normal kahvedeki gibi acı bir tadının olmamasının nedeninin misk kedilerinin mide asidi olduğunu söylüyor.
Elbette Kopi Luwak üreticilerinin kahve çekirdeği toplamak için sabah akşam Sumatra ormanlarında dolaşıp misk kedisi dışkısı aradıklarını düşünmek saflık olur; Kopi Luwak özel çiftliklerde üretiliyor
Bu arada midesi kalkanlar için küçük bir hatırlatma: İnsanın ağzına girmeden önce yolu başka canlıların sindirim sisteminden geçen basit yiyecekler de var Örneğin kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bal, ancak arıların sindirim sisteminden geçtikten sonra bal oluyor.
CHATEAU YQUEM
En şahane şarapların diyarı Bordeauxdan çıkan belki de en şahane parça: Chateau Yquem Şarap uzmanı Robert Parker, Chateau Yqem üreticileri maddi kayıp veya zahmetleri düşünmeden en iyi şarabı üretebilmek için üretimin her aşamasında fanatik bir tutku sergiliyorlar diyor.
Bir asmadan ancak bir kadeh Yquem çıkıyor Her bir üzüm ancak tam kıvama gelince toplanıyor Üzümler iyi olmadığı için hiç Yquem üretilmediği yıllar da (1964, 1972, 1974 ve 1992) oldu Şarabın fiyatları da oldukça değişken 88 yılına ait bir şişe için 490 milyon TL, 99 üretimi bir şişe içinse yaklaşık 178 milyon TL ödeniyor.
WAGYU
Japonyadan bir yiyecek var listede Wagyu Japonyada yetiştirilen çok özel bir cins sığır ABDnin bazı kesimlerinde, Avustralya ve Waleste de üretim çiftlikleri bulunuyor Wagyu sığırı, etindeki yoğun yağıyla fani sığırlardan ayırt edilebilir En yağlı Wagyu sığırları Kobe dolaylarında yetiştiriliyor.
Yarım kilo Wagyu bifteğinin yüzde 90′ı yağ, yüzde 10′u da etten oluşuyor Tabii Wagyu sığırları öyle kolay yetiştirilmiyor: Yağlı olsunlar diye özel bir diyet uygulanıyor; çiftciler kaslarını yumşatmak için sığırlara masaj yapıyor Japonyada Kobe bifteğinin yaklaşık fiyatı 243 milyon TL ABDde de bir Wayguburgerin fiyatı 64 milyon TLden başlıyor.
Sevgili melekler,
İnsan karnını, ucuz -pahalı her şeyle doyurabilir.Ama öyle besinler de var ki az bulunduğu ,ya da yapımları zahmetli olduğu için çok kıymetliler..Gerçi yazıyı ,özellikle de dördüncü maddeyi okuyunca bedava verseler almayacaksınız ama neyse..Buyrun...
ARGAN YAĞI
Bu yağı çok özel ve de pahalı yapan, yapımının son derece zahmetli olması ,Argan Yağı ya da Fasın sıvı altını, Fasın güney batısı hariç başka hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor.
10 metreye kadar ulaşan ağaçların büyük birer zeytini andıran meyvelerini yiyen keçiler, meyvenin ortasındaki yemişi sindirmeden çıkartıyorlar Çiftçiler, bu yemişleri tek tek toplayıp, her bir yemişi bir taşla kırıp içindeki yumuşak çekirdeği çıkartıyorlar Ardından çekirdekler kavruluyor ve yine elle öğütülüyor Öğütülmüş çekirdekler suyla karıştırılıp, yağı çıkartılıyor İki günlük çalışma sonucunda ancak bir litre Argan Yağı elde ediliyor.
Eczacılıkta, mutfakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor Berberiler Argan Yağını afrodizyak olarak kullanıyor.
Deneyenler Argan Yağının tadının odunumsu, baharatlı ve küflü olduğunu, ayrıca afrodizyak etkisi de göstermediğini söylüyorlar Denemesi bedava demek isterdi gönül, ama bedava değil; 250 mililitresi için en az 27 milyon TLyi gözden çıkarmak gerek.
FUGU BALIĞI
Fugu, kirpi balıklarının belirli bir türünün Japonca adı Zaten Fugu da sadece ve sadece Japonyada (yılda yaklaşık 10 ton) yeniliyor Bu balık zehirli! Etkisi siyanürden 1250 kat fazla! Ciğerini yiyenler kaçınılmaz olarak tahtalı köyü boyluyor 2002 yılında altı, 2003′te ise iki kişi bu balık yüzünden öldü Mutlaka usta eller tarafından hazırlanması gerekiyor.
Fugu pek de ucuz sayılmaz; iyi bir restoranda Fufu yemek yaklaşık 100 milyon TLye mal oluyor Siz siz olun, yolunuz Japonyaya ve aklınıza Fugu düşerse yüzde yüz güvenilir olmayan bir restoranda bu balığı yemeyin!
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesine göre, Fugu zehirlenmesi, kusma, istem dışı kasılma, felç ve akabinde solunum sisteminin çökmesiyle, mutlak ölümle sonuçlanıyor.
CULATELLO
İtalyanların Culatello adını verdikleri, domuz mesanesi içine doldurulmuş kemikli prosciutto jambonu dillere destan Jambon, mesane içine doldurulup iple sıkı sıkıya bağlandıktan sonra en az bir yıl beklemeye bırakılıyor.
Bu bekleme esnasında jambon, kütlesinin yaklaşık üçte birini kaybediyor, ancak tadı belirginleşiyor Büyük fabrikalarda üretilenlerden ziyade, -her ne kadar Avrupa Birliğinin hijyen yönergelerine uygun biçimde olmasa da- Bassa Barmense bölgesinde kaçak olarak üretilen Culatellolar makbul Kağıt kadar ince dilimlere kesilerek servis edilen Culatelloyu herkesin hayatta en az bir kere tatması gerekiyor Tabağı yaklaşık 67 milyon TL
KOPİ LUWAK KAHVESİ
Dünyanın en özel kahvesinin kilo fiyatı yaklaşık 1 milyar 135 milyon TL Sumatra ormanlarında yetişen Kopi Luwak kahvesinin bu denli pahalı olmasının sebebi tabii ki eşsiz, taklit edilmesi mümkün olmayan tadı ve şimdi bu eşsiz tadın sırrı keşfedildi; daha doğrusu hep bir söylenti olduğu düşünülen gerçek kanıtlandı! Bu yazıyı okuyanlardan özür dileyerek, Kopi Luwakın sırrını açıklayalım: Kopi Luwak çekirdekleri misk kedilerinin dışkılarından ayıklanıyor!
Şöyle ki, Sumatra ormanlarında ağaç tepelerinde yaşayan misk kedileri kahve bitkilerini yiyor, ancak kahve çekirdeklerini öğütmeden yutuyorlar Hayvanların midelerinde kahve çekirdikleri asitleniyor, yani bir güzel işlem görüyor Sonra da sıra sindirim sürecinin son kısmına geliyor Tarihi oldukça eskilere, Sumatra Adasına gelen Hollandalılara dayanan Kopi Luwakın sırrını keşfeden Kanada Ontariodaki Guelph Üniversitesinden Dr Massimo Marcone, Kopi Luwakın normal kahvedeki gibi acı bir tadının olmamasının nedeninin misk kedilerinin mide asidi olduğunu söylüyor.
Elbette Kopi Luwak üreticilerinin kahve çekirdeği toplamak için sabah akşam Sumatra ormanlarında dolaşıp misk kedisi dışkısı aradıklarını düşünmek saflık olur; Kopi Luwak özel çiftliklerde üretiliyor
Bu arada midesi kalkanlar için küçük bir hatırlatma: İnsanın ağzına girmeden önce yolu başka canlıların sindirim sisteminden geçen basit yiyecekler de var Örneğin kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bal, ancak arıların sindirim sisteminden geçtikten sonra bal oluyor.
CHATEAU YQUEM
En şahane şarapların diyarı Bordeauxdan çıkan belki de en şahane parça: Chateau Yquem Şarap uzmanı Robert Parker, Chateau Yqem üreticileri maddi kayıp veya zahmetleri düşünmeden en iyi şarabı üretebilmek için üretimin her aşamasında fanatik bir tutku sergiliyorlar diyor.
Bir asmadan ancak bir kadeh Yquem çıkıyor Her bir üzüm ancak tam kıvama gelince toplanıyor Üzümler iyi olmadığı için hiç Yquem üretilmediği yıllar da (1964, 1972, 1974 ve 1992) oldu Şarabın fiyatları da oldukça değişken 88 yılına ait bir şişe için 490 milyon TL, 99 üretimi bir şişe içinse yaklaşık 178 milyon TL ödeniyor.
WAGYU
Japonyadan bir yiyecek var listede Wagyu Japonyada yetiştirilen çok özel bir cins sığır ABDnin bazı kesimlerinde, Avustralya ve Waleste de üretim çiftlikleri bulunuyor Wagyu sığırı, etindeki yoğun yağıyla fani sığırlardan ayırt edilebilir En yağlı Wagyu sığırları Kobe dolaylarında yetiştiriliyor.
Yarım kilo Wagyu bifteğinin yüzde 90′ı yağ, yüzde 10′u da etten oluşuyor Tabii Wagyu sığırları öyle kolay yetiştirilmiyor: Yağlı olsunlar diye özel bir diyet uygulanıyor; çiftciler kaslarını yumşatmak için sığırlara masaj yapıyor Japonyada Kobe bifteğinin yaklaşık fiyatı 243 milyon TL ABDde de bir Wayguburgerin fiyatı 64 milyon TLden başlıyor.
Moderatör tarafında düzenlendi: