Düşükmü yapıyorum? ( Düşük belirtileri )

Uzman SühaN

Administrator
Düşükmü yapıyorum? ( Düşük belirtileri )
Düşükte gelen parçalar nasıl olur Düşükte parça gelmesi et parçası kanama beyaz parça hakkında genel bilgiler Her gebelik mutlu sonla noktalanmaz. Gebelik erken dönemde düşükle sonuçlanabilir. Düşük yapma anne adayı için çok kötü bir deneyimdir. Düşükte en sık görülen bulgu vajinal kanamadır. Kanama açık pembeden kahverengiye, siyah kandan parlak kırmızıya kadar değişebilir.Bununla birlikte, hafif vajinal kanama gebeliğin ilk üç ayında nispeten yaygındır ve mutlaka düşük yapmakta olduğunuz anlamına gelmez. Vajinal lekelenme ve kanamanız varsa, mümkün olan en kısa zamanda hekime görünün.
dusuk-jpg.77330




Bir düşüğe eşlik eden birçok kafa karıştırıcı şartlar ve anlar olabilir. Farklı düşük türleri, her biri için farklı muamele ve şansa sahip olduğunuz şeye ait farklı istatistikler bulunmaktadır. Aşağıdaki bilgiler düşük konusuna genel bir bakış sunmaktadır.

Düşüklerin en yaygın belirtisi kanamadır.Aşırı sancıda düşüğün bir başka belirtisidir. Kanamaya sert bir ağrı eşlik edebilir.Ağrılar kasıktan bel bölgesine kadar atabilir.Bazı kadınlar hiç bir belirti yaşamadan düşük yapabilir.Bir ultrason incelemesi ile düşük yaptıklarını öğrenirler.


Düşüğün diğer olası belirtileri ;
Kramp ve alt karın ağrısı
Vajinadan sıvı boşalması
Vajinadan beyaz et parça düşmesi
Gebelik belirtilerinin ortadan kalkması

Vaginal kanama , hafif veya ağır olabilir, sabit veya düzensiz olabilir. Kanama genellikle düşüğün ilk belirtisi olmasına rağmen, normal gebeliklerde birinci trimester kanamalar da meydana gelebilir . Ancak ağrı ile kanama, düşük olasılığının daha yüksek olduğunu gösteren bir işarettir.

Komplikasyonlar
Yetersizlik gösteren bazı kadınlar, septik düşük olarak da adlandırılan uterus enfeksiyonu geliştirirler. Bu enfeksiyonun belirtileri ve semptomları şunları içerir:


Ateş Titreme
Daha düşük abdominal hassasiyet
Kötü kokulu vajinal akıntı

Nedenler

Çoğu düşükler, bebeğin normal şekilde gelişmesini imkansız hale getiren bebekteki kromozom anomalileri nedeniyle oluşur. Kromozomlar genetik bilgi taşır ve bebeğin hücreleri bölünür ve büyüdükçe kromozomal hatalar meydana gelebilir. Düşüklere annenin sağlığıyla ilgili faktörler olan çeşitli maternal faktörler de neden olabilir.

Gebelik sırasında, vücudunuz gelişmekte olan fetüsünüze hormonlar ve besinler sağlar. Bu, fetüsünüzün hamilelik sırasında normal şekilde gelişmesine yardımcı olur. Çoğu ilk trimesterdeki düşükler fetüs normal gelişmediği için gerçekleşir. Buna neden olan farklı faktörler var.Düşüklerin yaklaşık yüzde 50si kromozom sorunlarından kaynaklanmaktadır. Plasenta ile ilgili sorunlar da düşük yapma yol açabilir.Dış sağlık koşulları, yaşam tarzı alışkanlıkları ve temel koşullar, özellikle ikinci trimesterde fetüsün gelişimine müdahale edebilir.

Beyaz parça veya Et parçası düşürme
Düşüğün bir diğer belirtisi vajinadan parça doku düşmesidir. Bu doku grimsi bir renktir. Bazende kırmızı et parçasıdır.Bazı bayanalr kan pıhtısıyla bu durumu karıştırmaktadır. Böyle bir durumla karşılaştıysanız şayet parçayı bir suya koyup hekime gidin. Hekim hem düşen paraçaya bakıcak hemde bir kan testi isteyecektir. Yapılan kan testi HCG dir. Bu test düşük yapıp yapmadığınız hakkında bilgi verir.Bir düşük düşüşünün gerçekleşip gerçekleşmediğini söylemek her zaman kolay değildir.Bir kadının düşük yapma konusundaki fiziksel tecrübesi başka bir kadının deneyiminden çok farklı olabilir.
dusukte-gelen-parcalar-nasil-olur-jpg.84853


Düşük için risk faktörleri

Gebeliklerin yaklaşık yüzde 30u, bir kadın hamile olduğunu bile bilmeden kaybolur; Doğrulanmış gebeliklerin yaklaşık yüzde 15 inin düşükle sonuçlandığı tahmin edilmektedir.Annede ileri yaş, yetersiz kilolu olma veya kilolu olma, diyabet, yüksek tansiyon, sigara içme ve aşırı içki içe düşük açısından risk oluşturur.Düşük yapma riskinizi artırabilecek şeyler şunları içerir:

Özellikle 35 yaş ve üstü hamile kalanlarda
Tekrarlayan düşük geçirme öyküsü (üç veya daha fazla)
Polikistik over sendromu
Hamilelik sırasında bazı bakteriyel veya viral enfeksiyonlar.
Rahim yapısına ilişkin sorunlar
Tehlikeli kimyasallara veya belirli ilaçlara maruz kalma
Babanın yaşı
Hamilelik sırasında alkol kullanımı, sigara ya da kokain kullanımı.
Hamilelik sırasında ağır kafein kullanımı

Düşük teşhis ve tedavisi

Düşüğü doğrulamak için pelvik muayene ve ultrason testi yapılacaktır. Doktorunuz kanama miktarını,son adet tarihinizi ve geçmişte düşük yapıp yapmadığınızı sorucaktır.Düşük gerçekleşmiş ise herhangi bir tedaviye ihtiyaç yoktur.Doğum öncesi bakım, düşük ve hamileliğin diğer komplikasyonları için en iyi önlemedir. Diyabet ve hipertansiyon gibi tıbbi durumların neden olduğu düşükler, hamileliğe başlamadan önce durumun teşhis edilmesi ve tedavisi ile önlenebilir. Ayrıca sigara ve alkolden uzak durmak ,dinlenmek üşük yapma olasılığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
İki veya daha fazla kez düşük yaptıysanız, sağlık uzmanınız hem sizin hem de eşin için kromozomların bir faktör olup olmadığını belirlemek için kan testleri isteyebilir.Henüz düşük yapmadıysanız düşük yapma riskiniz varsa hekiminiz ilaç reçete edebilir ve dinlenmenizi tavsiye edebilir.Ayrıca bir süreye kadar cinsi münasebetten kaçınmanızda tavsiye edilebilir.Çoğu düşüklerin nedeni kromozom anormalliklerinden kaynaklandığından, bunları önlemek için yapılabilecek çok fazla şey yoktur.Sağlıklı bir gebelik süreci için hekim kontrollerinizi aksatmayın..
 

Ekli dosyalar

  • düşük.jpg
    düşük.jpg
    75,8 KB · Görüntüleme: 14.266
Moderatör tarafında düzenlendi:
Düşük gebe kadınların düşünmek bile istemedikleri bir komplikasyondur. Maalesef çok yaygındır. Düşüklerin% 80inden fazlası hamileliğin ilk üç ayında gerçekleşir. Düşükler gebeliğin 20. haftasından sonra görülme olasılığı düşüktür; Bunlar geç düşükler olarak adlandırılır.Çoğu düşükler, doğmamış bebeğin ölümcül genetik sorunları olduğunda ortaya çıkar. Araştırmacılar, yaklaşık altı gebelikten birinde düşük görüldüğünü tahmin ediyorlar. Ancak bu sayı bile bir hafife alınıyor olabilir, çünkü birçok düşükler o kadar erken ortaya çıkıyor ki fark edilmiyor.Kanama ve hafif rahatsızlık, düşükten sonra yaygın görülen belirtilerdir. Ateş, titreme veya ağrı ile ağır kanamalarınız varsa hemen sağlık uzmanınıza başvurun. Bunlar bir enfeksiyon bulgusu olabilir.Sebep genellikle tanımlanmasa da, muhtemelen bir düşük düşüşünün birçok nedeni olabilir.
 
İlk 20 haftada spontan bir gebelik kaybı olarak tanımlanan düşük veya spontan düşük, gebelik kaybının en yaygın türüdür.Lekelenme , erken hamilelikte oldukça yaygındır, anack normal kabul edilmemektedir.Bazı kadınlar hiç düşük yapma belirtisine sahip değildir. Birçok erken düşük, kimyasal gebelik olarak bilinir; bu da, bir yumurta döllenirken rahime implante edilmediği anlamına gelir. Kimyasal bir gebelik, bir yumurta döllendiğinde ortaya çıkar ancak asla rahime nüfuz etmez. Döllenmiş yumurta, HCG yi yükseltir sinyalize eder; bu da bir erken pozitif gebelik testine neden olabilir. Ne yazık ki, yumurta gelişimi ve düzgün bir şekilde implantasyon olmaması nedeniyle ultrason muayenesinde klinik bir kanıt gebeliğe dair olmaz.Bir kadının üst üste iki düşükten fazlası varsa mutlaka düşüğün nedeni araştırılmalıdır.
 
İlk trimesterde gerçekleşen düşüklerin yarıdan fazlasının nedeni kromozal bozukluklardır. Gebelik, bir erkeğin sperminin bir kadının yumurtasını döllediği zaman gerçekleşir. Yanlış sayıda kromozom varsa, düşük gerçekleşebilir.Bazı sağlık koşulları, bir kadının düşük yapma şansını artırabilir. Bu koşulların gebelik öncesi ve sırasında tedavisi bazen düşük yapmayı önlemeye yardımcı olabilir. Uterus veya serviks enfeksiyonları gelişmekte olan bir bebe için tehlikeli olabilir ve düşük yapabilir.Pıhtılaşma bozuklukları da düşüğün bir diğer nedenidir. Düşüklerin çoğunluğu, genetik anormalliklerin veya kontrolümüz dışındaki diğer sağlık faktörlerinin sonucudur. Yapabileceğiniz en iyi şey, gebe kalmaya çalışmadan önce ve hamileliğiniz boyunca kendinizi mümkün olduğunca sağlıklı tutmaktır. Sağlıklı bir gebelik süreci için hekim kontrollerinizi aksatmayın.
 
MERHABA BEYZA HANIM BENİM ADETİM 3 GÜN GEÇTİ GRİ PARÇA DÜŞÜRDÜM ÇOK KANAMAM OLDU DÜŞÜKMÜ YAPTIM SİZCE YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
 
Muhtemelen düşük yapmış olabilirsiniz hiç doktora gittiniz mi ? Kanamanız da devam ediyor ise lütfen acil şekilde doktora gidiniz. Geçmiş olsun. Bu arada en net şekilde doktorunuz anlayacaktır düşük yapıp yapmadığınızı...
 
Merhaba, düşük yapıp yapmadığınızı ancak test yaparak ve hekime görünerek öğrenebilirsiniz. Düşürdüğünüz parça kist, myom yada kese olabilir. Kanamanızın yoğun olması tıbbi koşullar dan yada gebelik kaybın dan dolayı olabilir. En kısa zaman da hekime görünüp muayene olmanız da fayda var. Sağlıklı günler diliyorum.
 
Merhaba adetim 12 gün gecikti hcg testi yaptım 70 çıktı ama dün lekelenmem başladı bugünde parçalı pıhtılı kanama oldu ikinci pedi taktım sizce düşükmü yapıyorum
 
Merhaba, gebe olduğunuzu öğrendikten sonra hekime gitmediniz mi ? Hcg değeriniz görünürde gebelik lehine olsada tek değerle gebelik teşhisi yapılmaz. Diyelimki gebesiniz , gebelikte görülen lekelenme ve kanamalar dikkate alınmalı gebelik sonlanıyor olabilir. En kısa zamanda bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda var.
 
hcg değerim başta 44 çıktı 4 gün sonra 11 çıktı bu sabah 2 çıktı kanamamda yok durum nedir
 
Geri
Üst