Düşüncelerinden dolayı tebrikler..

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Düşüncelerinden dolayı tebrikler..
Son yılların en illet hastalığı kanser biliyorsunuz.. Düşünün bakalım doktorunuzdan bunu duysanız ne yapardınız?

Bu hastalıkla tanışanların kimi isyan ediyor belki kimide kendini bırakmak yerine onunla farklı yönden yaşamaya bakıyor.. İşte bunlardan biride Oya Başar..



İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampusu Necla Özdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen ‘Meme ve Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı’ konulu paneli, Vali Mehmet Kılıçlar, eşi Arzu Kılıçlar, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Seyhan Fidan ile çok sayıda kişi izledi. Panele konuşmacı olarak ESOGÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Sinan Özalp, ESOGÜ Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr.Zeki Üstüner ve tiyatro sanatçısı Oya Başar katıldı.

6444344.jpg

Panelde konuşan Oya Başar, kansere neden olan faktörler içerisinde stresin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Hastalığayakalandığı zaman kansere grip muamelesi yaptığını ifade eden Başar, konuşmasını şöyle konuştu:

Eskiden verem hastalığından korkulurdu. Doktorların söylediğine göre kansere Çernobil’den sonra yiyecek ve içekler neden oluyormuş. Aslında kanserin nedeni yaşadığımız stres. Bunu aslında gözardı ediyoruz ama yaşam artık o kadar zorlaştı ki, o kadar zor koşullarda yaşıyor ve çalışıyoruz ki hergün sinirlenmeden bir iş yapmamız mümkün değil. Ben bu hastalığı yaşarken, kansere grip muamelesi yaptım. Onu çok fazla büyütmedim. Kanserin bir ceza olarak geldiğini hiçbir zaman düşünmedim. İlk bana gelmedi, son kişi de ben değilim. Ama hep sonuncu olmak isterdim. Beni tedavi eden doktorlarım da çok şaşırdı. Ben onlara umut veriyordum. ‘Nasıl hastasınız’ diye soruyorlardı. Burada en kötü şey, daha üzülerek kendinizi hasta etmek. Çünkü Tanrı'nın size verdiği yaşamdan fazlasını yaşayamazsınız. Bir yere kadar gidebiliyorsunuz. Ama ben gerekli olan tedavimi yaptım. Kemoterapi çok ağır, ben de çok ağır bir şekilde kemoterapi oldum. Çünkü 6.5 santimetrelik bir tümörüm vardı. Bir ay içerisinde 5 kez ameliyat oldum. Bu dönemlerimde bile çalışmak istedim.”

Çalışmanın hayata umutla bakmasını sağladığını belirten Başar, “Bu hastalıkta kesinlikle kendinizi cezalandırılmış hissetmeyin. Bu hastalık yenilebiliyor. Erken teşhis çok önemli. biz kadınlar herşeyimize özen gösteriyoruz. Ama bir tek sağlığımıza dikkat etmiyoruz: Öncelikle kendimize değer vereceğiz. Çünkü yangında ilk kurtarılacak eşya biziz. Biz iyi olursak ailemizde iyi olacak” diye konuştu.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst