Duvar kağıdında ki lekeler nasıl temizlenir ?

Uzman SühaN

Administrator
Duvar kağıdında ki lekeler nasıl temizlenir ?
Ev dekorasyonun da duvarlar önemli rol oynar. Duvarın doğru dekore edilmesi alana farklı bir görünüm kazandırır. Duvar dekorasyonun da son yıllar da duvar kağıtları tercih ediliyor. Her biri diğerin den şık olan duvar kağıtları duvarlara adeta farklı bir boyut kazandırıyor.


Duvar kağıtları dekorasyona fark katar fakat , temizlemesi cinsine göre zahmetli olabilir. Duvar kağıtların da oluşan lekeleri çıkarmak zorlu olabilir. Özellikle el izleri,sürtünmeye bağlı lekelenmeler gibi. Yazımızın devamın da duvar kağıdının nasıl temizlenmesi gerektiğini sizlere adım adım anlatıcaz. Duvar kağıdı temizliğine başlama dan önce duvarlarınızı döşeyen firmayla öncelikle iletişime geçip duvar kağıdının özelliğini ve buna göre temizleme talimatlarını mutlaka öğrenin. Çünkü yapacağınız işlem duvar kağıdının aşınmasına neden olarak görüntü kirliliği oluşturabilir. İlgili firmaya ulaşamıyorsanız , vereceğimiz bilgileri görünmeyen bir alanda tatbik edin. Duvar kağıdı nasıl silinir, duvar kağıdı nasıl temizlenir tüm ayrıntıları paylaşıyoruz.

Öncesi farklı önerilerin bulunduğu Duvar Kağıdı Nasıl Silinir? Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.

duvar kağıdı silme.jpg





Ev dekorasyonunda boyanın yanı sıra birbirinden farklı birçok renk ve desende duvar kağıtları da kullanılmaktadır. Duvar kağıtlarının vinil, doğal, tekstil, kağıt esaslı ve boyanabilir olmak üzere pek çok farklı türü vardır.

Duvar kağıtlarının öncelikle iyi bir işçilikle uygulanması gerekir. Uzun yıllar kullanabilmek için bunun yanı sıra bakımına dikkat edilmelidir. Duvar kağıtları artık silinebilir hatta yıkanabiliri özellikler taşımaktadırlar. Dolayısıyla düzgün ve uygun bir bakımla yeni görünümünü koruyabilir ve temizliğini sağlayabilirsiniz.

Duvar kağıtları kullanıma bağlı olarak zamanla el izleri, kalem lekeleri vs. ile kaplanır. Bu lekelerden kurtulmak için arap sabunu kullanabilirsiniz. Ilık bir suya bir miktar arap sabunu karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma daldırın ve bu bezle duvar kağıdını silin.

Lekeler için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Ilık suyun içine bir miktar bulaşık deterjanı koyun. Bu suyla lekeleri silebilirsiniz. Fakat bezin fazla sulu olmamasına dikkat edin. Aksi durumda duvar kağıdı zarar görebilir. Bez yerine sünger de kullanabilirsiniz.

Zor lekeler ile karşı karşıyaysanız başka bir yöntem denemenizi öneririz. Bir kovaya dört litre ılık su koyup içine de bir su bardağı sirke, bir su bardağı borax, bir su bardağı da köpüklü amonyak koyup karıştırın. Köpüklü amonyağı, eczaneden temin edebilirsiniz. Bu karışımla lekelerden kurtulabilirsiniz. Sildikten sonra duvar kağıdını kurulamalısınız.

Eğer duvar kağıdınızda yağ lekeleri varsa, bir süngere talk pudra dökerek lekeleri ovalayın. Temizleme sırasında duvar kağıdını aşındırmamaya dikkat edin. Pudralı süngerle ovaladıktan sonra on dakika bekleyin ve ardından duvar kağıdındaki pudrayı bir bez yardımıyla alın.

Bu yöntemleri kullanarak duvar kağıdınızdaki lekelerden kurtulabilirsiniz. Doğru yöntemlerle ve kaliteli bir işçilikle uygulanmış duvar kağıdı, yıllar boyu kullanılabilir.
 
Geri
Üst