Düz Bir Karın İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

T

TİTAN

Forum Okuru
Düz Bir Karın İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
düz bir karın için
düz bir karın için ne yapmalı



Herkes dümdüz bir karına sahip olmak ister öyle değil mi melekler ? Tabi bu istemeyle olmuyor ne yazık ki, herşeyin bir bedeli var. Dümdüz bir karına sahip olmanın ilk şartları sağlıklı ve düzenli beslenme ile birlikte istikrarlı bir spor düzenidir. Bunun yanında bu konumuzda anlatacağımız püf noktalarına dikkat ederseniz sizin de dümdüz bir karnınız olur :)


duz_karin-2b9.jpg



Şişkinlik yapan yiyecekleri açken yemeyin
Hepimiz farklıyız; bazılarımıza şişkinlik ve sindirim zorluğu yaşatan besinler bir diğerimiz için hiç bir problem yaratmayabilir. Siz de şişkinlik yapan besinleri yememektense onları ne zaman yemeniz gerektiğini öğrenin! Bazı besinler yemeğin başlangıcında veya öğün aralarında aç karnına yenirse şişkinlik yapabilir. Örneğin kavun yemek öncesi sizde şişkinlik yapıyorsa yemekten sonra yiyin. Büyük olasılıkla hiç bir sorununuz olmayacaktır.

Çiğ sebze yemekten kaçının
Çiğ sebzeler pişmişlere oranla şişkinlik yapmaya daha meyillidir. Böyle bir sorununuz varsa sebzeleri pişirerek yiyin. Ama asla fazla pişirmeyin; vitamin değerlerinden kaybederler. Yarı pişmiş buharda pişirilmiş veya püre hale getirilmiş halde tüketin.

Sebzelerinizi buharda pişirin
Buharda pişirmek besinlerin kaynar suyla temas etmemesi dolayısıyla besin değerlerini daha fazla korumaları açısından önemlidir. Bir tencerede su kaynatın ve diğer tencereyi üstüne oturtup pişirmek istediğiniz besinleri içine yerleştirin. Bu yöntem şişkinlik yapmaya meyilli (lahana karnabahar soğan pırasa sarımsak gibi) besinlerin daha kolay hazmedilmesine yardımcı olur.

Lahana karnabahar ve brokoli yerken..
Bu üç sebze vitaminler ve antioksidanlar açısından çok zengindir. Ama içerdikleri kükürt ve lifler nedeniyle kolay hazmedilmezler. Bu üç sebzeyi buharda pişirmek besleyici özelliklerini kaybetmemesi açısından en uygun yöntemdir. Yalnız pişirme esnasında kapak kapatmayın ki uçucu kükürt elimine olsun. Ayrıca lahananın dış yapraklarını kullanmayın daha lifli ve serttirler.


Kuru fasulye ve nohut
Kuru fasulye ve nohut en fazla şişkinlik yaratan ve gaz yapan besinlerin başındadır. Bu nedenle pişirmeden önce mutlaka 2 saat yumuşamaları için suda bırakın. Mümkünse daha sonra kabuklarından ayırın. Ayırmıyorsanız bir kaç dakika haşlayıp ilk suyu dökün. İyi pişirin ve yavaş yavaş iyice çiğneyerek tüketin.

Anason kekik ve biberiye
Anason kekik ve biberiye sindirimi kolaylaştırır. Bu bitkileri kaynatarak içerseniz şişkinliğinizi alır.
 
Geri
Üst