Ece Anlı Röpörtajı

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Ece Anlı Röpörtajı
ece_anli_rop.jpg
Ece Anlı


İLK ALBÜMÜNÜZ “EL PENÇE” BİR SÜREDİR ÇIKIŞ ŞARKISI “BOZUK PARA” İLE GÜNDEMDEYDİ. ŞİMDİ BİZİM İÇİN BİRAZ ALBÜMDEN BAHSEDERMİSİNİZ. KİMLERİN EMEĞİ VAR KAYITLARDA ?

“El Pençe” iki yıllık uzun bir süreç sonunda ortaya çıkan bir albüm oldu. Türkiye’nin en önemli müzisyenleri ile çalışttığıma inanıyorum bu albümde. Gerçekten çok emek vererek gece gündüz kesintisiz hatta stüdyo da yata kalka çalıştığımız bir albüm oldu ama bu süreç çok da keyifliydi. Kayıtların tamamını Ozan Çolakoğlu’nun stüdyosu Sarı Ev’de tamamladım. İlk çıkış şarkım “Bozuk Para” ve ikinci klip çalışmam “El Pençe” Erhan Bayrak imzası taşıyor. Çalışmadaki tüm diğer söz ve müzikler Arkın Çelik’e ait. Bu albümde ben biraz hırsızlık yaptım diyebilirm, onun kendi albümü için hazırladığı şarkıları o mırıldanırken – ben bu şarkıyı ne güzel okurum , acaba ben mi alsam- deyip, kendi albümümde içime sinen şarkıları okuma şansını yakaldım.

İLK ALBÜM BÜYÜK BİR HEYECAN OLMALI. KAYITLAR NASIL GEÇTİ, ZORLANDIĞINIZ ZAMANLAR OLDU MU ?

Albüm hazırlıkları için geçen iki yılda, gerçeken değişik şeyler yaşadım. Bir şarkı alırsınız şarkı içinize sinmiştir ama bazen stüdyo ortamında şarkıya yabancılaşırsınız. Stüdyo ortamı değişiktir. Canlı konser etkisinde olmaz , kendinizi kısıtlanmış hissedersiniz. Dar bir oda, kulaklık, mikrofon ve siz. Bu kayıtlar benim için pek böyle olmadı ama. Çok rahattım, şarkıları üzerinde hiç bir efekt kullanmadan ,tüm o duygu yoğunluğu ile bir kere de okumuş oldum.

İKİNCİ KLİP PARÇASI İÇİN BİR ANKET YAPMIŞSINIZ. ANKETLERİN ÖNEMİ NEDİR SİZCE ?

Albümün çıkış şarkısı “Bozuk Para” oldu. “El Pençe” ise, bizim internet üzerinden yapmış olduğumuz anket sonucu karar verdiğimiz bir çalışma oldu. Dinleycilerin albüm ve klip parçaları konusundaki istekleri çok değişik ve değerli oluyor. Ben de bu şarkıları onlar için yaptığıma göre, belki de en doğrusu bu kararı onların vermesidir diye düşündüm. Ufak bir anketin ardından, ikinci video için “El Pençe” de karar kılınmış oldu. Kimseyi kırmamış oldum ve bu konuda da çok mutluyum.

“EL PENÇE” NİN VİDEO ÇEKİMLERİNDEN BAHSEDELİM Mİ BİRAZ ? İLK ÇALIŞMANIZDAN BİR HAYLİ FARKLI BİR TAVIR VAR BU VİDEODA...

Albümümün ismi de ikinci klip parçamla aynı. “El Pençe”. Video için çok keyifli bir 24 saat geçirdik. Çok eğlendik ve bu bana biraz pahalıya patladı, çünkü çekimler sonrasında çok hasta oldum. Venue Maslak klip için bize ev sahipliği yaptı. Bahattin Demirkol dekor konusunda bize çok yardımcı oldu. Her bir ayrıntı ile bir bir ilgilnedi. 80-80 m2 genişliğinde bir alana havuzlar kurduk. 18 saat boyunca bu suda kaldım, havalar çok soğuk olduğu için baya bir zorlandım ama değidi diye düşünüyorum. Klip 4 - dakika olduğu için görüntü seçmekte çok zorlandık. “Bozuk Para” da daha durağan, moda çekimlerini andıran görüntüler var. “El Pençe” de ise daha alternatif bir görüntü sağlamaya çalıştık. İnsanlar benim farklı yönlerimi görsünler istiyorum. Aldığım tepkiler de bu yönde ve çok güzel oldu.

SİZ DE FOTOĞRAF VE VİDEO SANATÇISISINIZ ASLINDA. KLİPTE MUTLAKA BİR PAYINIZ VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ BİZ...

Evet. Yönetmenimiz Emir Khalilzadeh izleyenlerin, gördüğümüzde yabancı bir klip sanıyoruz dedikleri bir videoya imza attı. Şöyle bir şansım oldu benim şarkının söz yazarı Arkın Çelik’de çekim ekibinde fikirleri ile yer aldı ve gerçek bir ekip çalışması olmasına destek verdi bu işin. Ben de elimden geleni yaptım bu çalışma için. Üniversitede fotoğraf ve video okumamın buna büyük katkısı oldu. Her karenin seçiminde ben de ekipte yer aldım.

MERAK EDENLER İÇİN, DAHA ÇOK SEÇENEK YER ALIYOR ARTIK RESMİ WEB ADRESİNİZDE. BİR SÜREDİR TİTİZLİKLE ÇALIŞTIĞINIZI ÖĞRENDİK, İNTERNET’İN BİR ALBÜMÜN TANITIMINDAKİ ÖNEMİNE İNANIYORMUSUNUZ ?

İnternet benim için önemli bu konuda çok titiz davranıyorum. Her dakika kararlarım değişiyor ve Ece Anlı her gün yepyeni değişikler ile güncelleniyor. Birsüre önce yeni formatı için kapanmıştı, şimdi ise çok içime sinen değşiklikler ile kullanımda. Yurt dışı gelişmelerini çok yakından takip ediyorum. Müzikte olduğu gibi, görsellikte de trendlerin nereye hareket ettiği ile yakından ilgileniyorum. İnsanların bize en çabuk ve en doğru ulaşabilecekleri yerin internet ve resmi web adresleri olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu işin ciddiye alınması gerektiğine inanıyorum. Sitenin bir an önce hizmete girmesi için iki web master sürekli olarak çalıştı. Dinleyicilerim ve merak eden herkes, benim her adımımı bu site üzerinden takip edebilecek. Bu siteye üye olanlar ile gerçekten sıcak bir iletişimimiz de var.
 
Geri
Üst