Eğer küçük, stüdyo tipi bir eviniz varsa işte size fikirler

mislinay

Yeni Üye
Üye
Eğer küçük, stüdyo tipi bir eviniz varsa işte size fikirler
St%C3%BCdyo+Tipi+Evler.jpg
Küçük ve dar alanlarda yerleşim her zaman için daha çok özen gerektirir.Hem pratik hem de işlevsel fikirler geliştirmek, aradığınız şeyleri yerli yerinde bulmak ve düzeni sürekli olarak korumak için birkaç yaratıcı ipucu size ışık tutabilir.


Eğer dar bir yaşam alanınız varsa…

Eğer stüdyo tipi bir evde yaşıamaktaysanız ve yaşam alanınızın bir köşesi aynı zamanda yatak odanızsa, dörtkenarı dikmeli bir yatak tam size göre.
Yatağınızın dikmelerine şık perdeler asarak uyku ve dinlenme alanınızı dilediğiniz gibi ayırabilirsiniz. Ayrıca bu perdeleri kapatarak yatak bölümünü oturma bölümünden kolayca gizleyebilirsiniz. Açık renkte olan perdeler mekanınızı daha da ferah gösterir.

Gizli gardırop

Yatağınızın hemen arkasında oluşturacağınız 210 cm yüksekliğinde bir niş dolap, ihtiyacınız için uygun olabilir. Ayrıca yatağınızın perdesini kapattığınızda bu bölümü de saklayabilirsiniz.

Yatağınızla duvarın arasında bırakacağınız 50–60 cm’lik bir mesafe bunu için yeterli olacaktır. Sağda ya da solda kullanacağınız hareketli bir panel, dolaba ulaşmanızı kolaylaştırabilir.

Çok işlevli lamba

Dar alanlarda daha fazla ve büyük aydınlatmalar yerine daha işlevsel ve pratik aydınlatmaları tercih etmelisiniz. Örnek olarak yükseklik ayarlı bir okuma lambasını gerektiğinde başucu aydınlatması ve gerektiğinde de oturma bölümünüzde kullanabilirsiniz. Bu tarzda bir aydınlatma seçtiyseniz ampulün fazla kuvvetli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Çamaşırlar ve ayakkabılar için yer seçimi

Havlu ve nevresim takımlarınız için yatak altına kaydırılabilen tekerlekli çekmece ve kutular işinize yarayabilir. Ancak bunların kapaklı olanlarından tercih ederseniz eşyanızı da temiz tutmuş olursunuz.

Ayakkabılarınız için de kapaklı ayakkabı kutularını kullanabilirsiniz. Özellikle çizme kutularına birden fazla ayakkabı sığabilir. Tüm kutularınızın aynı renk olması daha dekoratif durabilir.

Yerden tavana her şey açıkta

Duvarlara asacağınız açık raf üniteleri kitap, dergi, kutu ve aksesuarlarınız için en uygun çözüm. Montajı kolay olanlarından seçerseniz zaman içinde ihtiyaçlarınıza göre yerlerini siz de değiştirebilir ya da ilave rafları kendiniz de asabilirsiniz.

Raflarınızı daha verimli kullanmak için raf bölücüler ve dosyalıklar kullanırsanız dağınıklığı da önlersiniz.

Açık renk mobilyalar

Dar ve kısıtlı alanlarınız için mobilya seçerken açık renkleri tercih ederseniz daha ferah ve aydınlık bir ortam yaratırsınız. Tavandan yere kadar dolap yerine sadece alt dolaplar kullanarak hareket alanınızı genişletebilirsiniz.

Dolap üstünü aksesuar ve dekoratif süsleriniz için kullanabilirsiniz. Aksesuar seçimleriniz küçük ve sade olursa gözünüzü yormaz.

KULLANIŞLI VE RAHAT

Oturma bölümünüz için kolçaksız ve kılıflı koltuklar seçerseniz dar alanlarda hareket etmeniz ve kılıflarını dilediğiniz gibi değiştirmeniz kolaylaşır. Ancak kanepeniz için açık tonlardan renkleri tercih etmelisiniz. Dilerseniz bol renkli ya da sadece siyah ve beyaz dekoratif yastıklarla süsleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst