Ekonomik kriz Rusya'yı fena vurdu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Ekonomik kriz Rusya'yı fena vurdu
Ekonomik krizin faturası Rusya'da giderek ağırlaşıyor. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rusya'da işsiz sayısının 6 milyona ulaştığını söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rusya'da işsiz sayısının 6 milyona ulaştığını söyledi.

Medvedev, bir televizyonda yaptığı konuşmada, bu durumun zor, ancak kontrol edilebilir olduğunu belirtti. Medvedev, ekonomide durumun zor olacağını, ancak hükümetin Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra 1990'lı yıllardaki gibi büyük bir ekonomik gerilemeye izin vermeyeceğini kaydetti.

Rus Devlet Başkanı Medvedev, ''Şimdi tamamen farklı bir ekonomiye ve sosyal konularda tamamen farklı bir bakışa sahibiz. Geçmişte yaşadıklarımız bir daha olmayacak'' dedi.

Federal hükümetin istihdam yaratmak ve işsizlere yardım için 1,2 milyar dolar ayırdığını ifade eden Medvedev, bölgesel hükümetlerin de aynı miktarda parayı tahsis edeceğini belirtti.

Rusya'da 6 milyon işsiz yaklaşık yüzde 8'e tekabül ediyor.

Küresel ekonomik kriz ve petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle ekonomisi olumsuz etkilenen Rusya'nın, bu yıl resesyona girmesi ve 1998 yılındaki finansal krizden bu yana en kötü ekonomik görünümle karşılaşması bekleniyor.
 
Geri
Üst