1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.439
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Ekşili Taraklık Tavası

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Kullanılacak Malzemeler
    • 1 kg. kuzu pirzolası (taraklık yerinden)
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 1 adet orta boy ayva
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı toz karabiber
    • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi ya da ½ limonun suyu
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
    Hazırlanma Şekli

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tencerede veya yüksek kenarlı yayvan bir tavada tereyağını erittikten sonra pirzolaların her iki tarafını çevirerek kızartın. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğrayarak etlerin üzerine ilave edin ve pembeleşinceye kadar çevirin. Salçayı da az suda sulandırarak ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Ayvayı yıkayıp, kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin; çekirdekli kısımlarını kesip attıktan sonra dilimleri, etlerin içine sıcak et suyu veya sıcak su ile birlikte ilave edin. Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Etler kemiklerinden ayrılacak hale gelince tuz, karabiber, toz şekeri ekleyerek karıştırın. Ateşi kapatmadan önce nar ekşisini de (veya limon suyunu) katıp, bir kez karıştırdıktan sonra, bir taşım kaynatıp, tencereyi ocaktan alın.
    Servis tabağına yemeğin suyundan biraz dökün. Üzerine pirzolaları ve ayvaları arzunuza göre yerleştirin. Sonra yeniden suyundan gezdirerek sofraya getirin.
    [/FONT]
     
  2. elisabetta

    elisabetta Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    172
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    güzell tuttum bu tarifi
     
Ekşili Taraklık Tavası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ekşili köfte

    ekşili köfte

    Malzemeler: (4-5 kişilik) 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tepeleme un 1 adet yumurta 5-6 su bardağı soğuk su tuz (pişip ılındıktan sonra içine katılacak 1 tatlı kaşığı nane 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ Köftesi için: 200 gr kıyma 1 neskafe fincanı pirinç 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Köftelik malzemeleri bir kaba koyup güzelce karın ve fındıktan birazca büyük...
  2. Ekşili çorba

    Ekşili çorba

    Bir kimsenin, rüyada sigir eti ile eksili çorba pisirdigini ve on | dan yedigini görmesi, o sahsin faydali ve iyilik sahibi bir adam olduguna ve elde edilecek malla güzel bir sekilde geçinmesine isarettir. Çorba koyun eti ile pismisse, halkin ileri gelen ve büyükleri yaninda serefli ve izzetli bir hayat sürmesine isarettir. Eger serçe kusu etiyle pisirilmis olursa, o sahsin devlet ricali...
  3. Makaronya (Makarna) Tavası

    Makaronya (Makarna) Tavası

    Makarna tavası ve yapılışı hakkında bilgiler edinmek istiyor ve bu tarifi uygulamayı düşünüyorsanız aşağıdaki sizler için makarna tavası nasıl yapılır bilgilerine göz atmanız yeterli olacaktır:tik:Şimdiden afiyet olsun 3 kişilik Malzemesi: -500gr. çubuk makarna -tuz -200gr. kaşarpeyniri (rendelenmiş) -3 adet yumurta (çırpılmış) -100 gr. tereyağı (5 çorba kş.) -ı/2 çay kş. yenibahar -1/2 çay...
  4. Uskumru tavası

    Uskumru tavası

    Uskumru tavası tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için paylaşıyorum.Şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -10 adet uskumru (temizlenmiş) -tuz -200 gr. soğan(ince kıyılmış), (2 orta boy) -15 gr. un (2 çorba kş.) -90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.) -1 adet limon (suyu). Yapılışı: 1.Uskumruları yıkayıp süzdürün, Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın....
  5. Belen tavası (hatay)

    Belen tavası (hatay)

    Malzemeler: 1 kg. kuzu kuşbaşı 6 adet domates 6 adet yeşilbiber 30 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Teremyağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Tencereye Teremyağ ve kuşbaşı etleri atın suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Halka şeklinde doğranmış yeşilbiberleri ilave edip kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış domatesleri, sarımsakları,...

Sayfayı Paylaş