El Falı

PaSikA

Yeni Üye
Üye
El Falı
El fali çok eski çaglardan günümüze kadar geçerliligini korumus bir fal biçimidir. Eski Misir'a ve Hindistana'a kadar uzanan bir geçmise sahiptir. Elin sekli ve avuç içindeki çizgiler kaderimiz ve gelecek hakkinda bize ipuçlari verir. Sol el yasam kaderini belirlerken sag el yasamda yapilan isleri temsil eder. Avuç ayasinda ki çizgiler 2 kisma ayrilir. Her insanin elinde kalp, akil , hayat çizgisi ve kader çizgisi bulunur. Diger yardimci çizgiler ise Venüs Kemeri, Günes çizgisi, Mars çizgisi, sezgi, evlilik ve bilezik çizgileridir.

[FONT=Verdana,Geneva,Arial,Helvetica,sans-serif]Tüm bu çizgilerin el falina bakan yorumcu için önemi vardir. Elin sekli ve yapisida çizgiler kadar önemlidir. Parmak uçlari dis dünyaya olan bakis açisini, parmaklar hayati ve bölümlerini, basparmak yetenekleri, avuç içi ise fiziksel ve psikolojik yapi hakkinda ipucu verir. Hayat çizgisi; canliligi ve ömür uzunlugunu, Akil çizgisi; zeka gücünü ve zihinsel durumu, kalp çizgisi; duygusal durumu, kader çizgisi; kaderin size verdikleri, söhret çizgisi; basarilarinizi gösterir. Astrofal'da göreceginiz degisik el biçimleriyle karakteriniz hakkinda ki yorumlarinizi kendiniz yapabilirsiniz.[/FONT]

ELiN SEKiLLERi
İnce ve uzun eller: Beceriklilik kurnazlik..
Ayası kalin ve büyük eller; Kuvvetli içgüdüler açgözlülük...
Ayası ufak eller Kibarlilik incelik, ve zevke düşkünlük ve deha
Kalın ve büyük eller: Zeka bakimindan uyuşukluk.
Kisa eller: Zeka ve kuvvetli irade..,
Bir başka görüşe göre el ayasi kalın olan kadınların zor doğum yapacagina inananlar çoktur.Ayrıca el ayasi uzun olan kadinlar terzilik veya daktilo kullanmayi gerektiren islerinde son derece basariliolurlar. Bu Tip kadinlarin ayni zamanda parmaklari da uzun ve düzgündür.

TÜYLÜ ELLER
Elin dis kismindaki tüyler özellikle iç kisma yakin olanlar) güçlü bir kisilik delisidir. Ancak bu tüyler düzgün degilse, yani daginik biçimde ise, titiz ve sinirli bir mizaci simgeler. Elin dis kisminda hiç Tüy olmayan insanlar ise genellikle soguk tipli insanlardir:Böyle tüysüz eller, ayni zamanda gevsek karakter ve kendini begenmislik belirtisidir. Eller kuru ve sert hatli ise sabit kisilik, askta mutluluk, üstün zeka, enerjik davranislar ve basari anlami tasir. isadamlari, avcilar ev büyük politikacilarin elleri böyledir, Yumusak, nemli ve sicak eller ise avarelige yatkin, basit zevkleri olan, lükse ve tembellige düskün kisilere aittir.

PARMAKLARIN DiLi


Dört köse uçlu parmak
Parmak ucu ve parmak tamamen köseli, kare biçimi ve küttür. Bu insanlarin hayal güçleri kisitlidir. Bu nedenle yeniliklere zor uyum saglarlar. Dar görüslüdürler. Daha çok gelenekçidirler. Bu kisiler için yenilikler alisilmasi zor hatta imkansiz bir seydir diyebiliriz.
Yayvan uçlu parmak
Bu tür parmagin ucu, son boguma göre daha genis ve yayvandir. Bu tür parmaklari olan kisilerin yasamlari basari ile geçecektir. Bu insanlarin yaratici nitelikleri vardir ama sanatçi degillerdir. Genellikle madde ile ilgili alanlarda basarili olurlar ama manevi alanlarda yetersiz kalirlar. Hirslidirlar, Yasa ve geleneklere baglidirlar.
Yuvarlak uçlu parmak
Bu parmagin ucu yuvarlak olup, ilk bogumdan itibaren hep ayni kalinliktadir. Hassas ruhlu sanatçi kisiliklidirler. Çok sicak candan, samimi, ve vefakardirlar, sevgileri içtendir
Sivri uçlu parmak
Mafsal yerleri bogumsuz ve düzgün olup, ucu sivri biten parmaklar bu siniftandir.Böyle parmaklilar maddeden çok maneviyata önem verirler. Hayal gücü kuvvetli, ama becerikli ve atilgan olmayip pasif yaratilislidirlar. Gerginligi hiç sevmezler. Karar verme yetenekleri kisitlidir. Mantiktan çok hislerinin esiridir
Büyük ve uzun parmakli kisiler Istahli, bogazina düskün olup, içkiyi de ihmal etmezler!..
Ufak ve yumusak parmaklar cesur ve kiskanç olurlar,
Ufak, ince parmaklar kurnaz ve beceri olarak taninirlar.
Birbirine yakin ve biçimi düzgün parmaklar dalkavukluk ve hasetlik sembolüdürler.
Geriye dogru kolayca bükülebilen parmaklar da adalet ve dürüstlük belirtisidir.
Tirnaklari genis, uzun ve Kirmizimtirak olanlar, dürüst ve iyi karakterlidirler,
Tirnaklari solgun ve dar olanlar saglikli olarak bilinirler.
Bombeli tirnaklar. zekanin, yassi tirnaklar ise yigitlik (ayni samanda aptalligin) simgesidir. ..............
Parmaklar ise sekil olarak üç bölümde incelenebilirler:
1) Düzgün ve sivri parmakli eller Sanatçilara aittirler.
2) ince, fakat küt uçlu parmaklar, konusmaci, avukat, doktor, isadami, tüccar gibi pozitif kisilerde vardir,
3) Parmaklari bogum bogum ve kare seklinde olanlar su mesleklerde basarili alabilirler, asker, mühendis, makinist veya el sanatlari. Yine de bu gruplarin hiç birine dahil olmayan ayricalikli durumlar da vardir. .
 
Geri
Üst