Elektronik sigaranın zararları sigara mı zararlı e sigara mı ?

  • Konbuyu başlatan esigara zararları
  • Başlangıç tarihi
E

esigara zararları

Forum Okuru
Elektronik sigaranın zararları sigara mı zararlı e sigara mı ?
Bugünlerde kapalı facebook gruplarında görmüştüm bi abimde kullanlıyor. Elektronik sigara içiyor birde duman çıkıyor ki sormayın sanırsınız yangın var. Şimdi ben kendisine söyledim bu haberlerde elektronik sigaraların patlağıdı ve daha fazla zararlı olduğunu söyledim ama beni dinlemedi. Acaba merak ediyorum bu internet sitelerinde de net olarak bi bilgi yok nihayetinde sigara üreticisi olan karteller çok büyük para götürüyorlar. E devlet baba da 1 tl maliyetli maldan on tl alıyor her neyse tam olarak mrk ediyorum bu sitede elektorink sigara kullananlar var mı ?

Elektronik sigara yani e sigara normal sigaraya göre daha mı az zararlı bende sigara kullanıyorum ve çıkış yolu arıyorum ellerim her yerim kokuyor üstüme siniyor çocuğum beni öpmüyor kokuyorsun diyor vs vs acaba kullananlardan yorum alabilir miyim ? Bana bir bilgi verebilir misiniz lütfen ? Tşk.
 
Tamda yerinde sormuşsunuz :) Site sahibiyim ve ortalam 15 yıllık sigara içisiyim. İyi içer dim dim diyorum zira bende Pico İstick Mega'ya geçiş sağladım yaklaşık bir aydır ben ve burada yönetici olan eşim artık normal sigara tüketmiyoruz. Öncelikle bu süreci sizlere anlatayım kafanızdaki bütün soru işeretleri gitsin zira ben kullanıyorum.

E SİGARA TÜRKİYEDE YASAK MI ? : Evet arkadaşım e sigaranın satışı ve yurt dışından getirilişi kanuni olarak yasak ama içerseniz size birşey yapmazlar, yani kaçak yolla gelen e sigaraları alabilirsiniz.

HANGİ MARKALARI ALABİLİRİM : E sigaranın tüm markalarının menşei ÇİN arkadaşım. Evet bu ürünün icat edicisi olarak Çin'den gelen bir çok marka ve model bulunmakta tabiki, Joytech ve Pico markalarını sizin için önerebilirim.

ELEKTRONİK SİGARA KAÇ PARA ? Bu ürünler ortalama 100 den başlar 5 bine kadar gider hangisi sizin işinizi görür derseniz hepsinin çalışma prensibi aynıdır. Pico sizin işinizi görebilir fiyat ortalaması ise mega olmayanı 230 tl seviyesindedir.

ELEKTRONİK SİGARA İÇİN NE KADAR PARA HARCAMAM GEREKİYOR ? Elektronik sigarayı kit olarak aldıktan sonra sizlerin ödeyeceği paralar büyük para olarak bitiyor ama sizler LİKİD kullanmak zorunda kalıyorsunuz ve tabiki alete uygun olarak Coil kullanıyorsunuz hemen anlatayım.

LİKİD : 4 maddeden oluşan bir bileşen su bitkisel gliserin nikotin ve bi maddesi daha vardı ama unuttum şimdi onu. Bu arada en basit likit 20 tl den başlıyor arkadaşlarım hatta bazı arkadaşlar 3 tanesine 50 de diyebiliyorlar. Bu likitlere örnek Nature ya da Natura mıydı tam hatırlamadım diyebiliriz. Bu ürünleri İtalyanlar yapıyor iso belgeleri ve ve sağlık örgütü tarafından onaylı. Premium likitler var ki fiyatları 30 ml için 200 tl yi bulabiliyor. Üretim yerleri USA

COİL : Bu likidin doldurulduğu kapta, likidi pildeki enerji yardımı ile yakarak size buhar olarak veren aparat ortalama kullanıma göre 15 gün ila 1 ay arasında gider fiyat aralığı 10-20 tl arasındadır. Yakma olayını açalım eee küçük bir tükenmez kalemin açma kapatma tuşu varya ütte işte onun iki katı kadar bi demir aparat bu aparatın içinde yüzde yüz pamuk ve bu pamuğun etrafına sarılı bir tel var sıvı buraya giriyor ve aletteki pil yardımı ile sıvıyı size buhar olarak veriyor.

ELEKTRONİK SİGARA MI ZARARLI NORMAL SİGARA MI ? Yüzde bi milyon olarak sizlere elektronik sigaraların normal isgaralara göre yüzde 95 oranında daha az zararlı olduğunu söyleyebilirim. Şu anda yeni yapılan uygulama ile bazı ülkeler buna destek veriyor onlardan bir tanesi ise İNGİLTERE, bakın aşağıdaki resimde ne diyor.
sigara elektronik sigara.jpg


Buradan da anlaşılacağı üzere elektronik sigarayı güvenle kullanabilirsiniz. Peki bu patlayan piller vs ne oluyor onuda açıklayın derseniz hemen onuda yazalım.

Burada kullanılan Sony marka VTC 5 pilleri sizlere tavsiye ediyoruz. Saçma sapan çin üretimi pilleri alırsanız patlama yaşayabilirsiniz. Bakın yaşayabilirsiniz diyorum şu anda onunla ilgili bi tane haber yok. Artık üretilen elektronik sigaraların üzerinde, pil artık yüzde yüz dolduğunda enerjiyi kesen yapılar var yani güvenlidir deyim size.

Ben bu işten nemalanmyor ya da birilerinin reklamını da yapmıyorum. Bunu baştan sizlere belirteyim arkadaşlarım.

ELEKTRONİK SİGARA KULLANMAK SİGARAYI BIRAKTIRIR MI ? Yüzde yüz evet bıraktırır zira ben bir aydır tek bir dal sigara içmiş değilim.

ELEKTRONİK SİGARA KULLANDIĞIMDA NELER OLDU : Arkadaşlarım tüm meyvelerin tadlarını artık alabiliyorum, geceleri yatakta öksürmüyor hırıltı asla duymuyorum. Yeminle kendi hırıltımdan artık yatamıyordum :) Horlama biraz olsun azaldı. Koku hassasiyetim üst seviyede herşey ama herşey daha keyifli hale geldi, üstüm kokmuyor ellerim hiç bir şeyim leş gibi sigara kokmuyor.

ELEKTRONİK SİGARA KULLANDIĞIM ANDA SİGARAYI BIRAKTIM: Elektronik sigaraların içinde yanan likitlerin ml yani miligram olarak nikotin seviyeleri var sizler likitleri aldığınızda 03 ml 01 ml 09 ml 024 ml gibi oranlar göreceksiniz. Normal olarak günde bir ya da iki pakete yakın içen kişiler için 09 ml nikotinli likit iyi gelecektir yani sizi kesecektir kesinlikle sigara ihtiyacı hissetmeyeceksiniz.

Normal sigarada bizleri kesinlikle bağımlı eden tek bir madde var arkadaşlarım o da NİKOTİN peki şimdi sizlere birşeyler yazacağım. Sizler hiç normal bir sigaranın içinde neler olduğunu biliyor musunuz ?

Sigarada Bulunan Zararlı Maddeler ve Kullanım Alanları

Amonyak: Temizlik malzemelerinde bulunur.

Angelica root extract: Hayvanlarda kansere yol açar.

Aseton: Oje temizleyicisi olarak kullanılır.

Arsenik: Fare zehirinde kullanılır.

Asetik Asit: Sirkede bulunur.

Benzen: Boya ve kauçuk maddelerin yapımında kullanılır.

Bütan: Hafif sıvılarda bulunan zehirli bir gaz.

Fenol: Dezenfektan olarak kullanılır.

Karbonmonoksit: Zehirli bir gazdır.

Kadmiyum: Pil yapımında kullanılır.

Siyanür: Öldürücü bir zehirdir.

DDT: Yasaklanmış bir böcek zehiridir.

Ethyl Furoate: Hayvanlarda öldürücüdür.

Kurşun: Yüksek miktarda alınırsa zehirlidir.

Formaldehid: Kadavraları korumak için kullanılır.

Methoprene: Böcek zehiri.

Megastigmatrienone: Greyfurtun yapısında bulunan kimyasal bir maddedir.

Metanol: Endüstriyel bir çözücüdür.

Maltitol: Diyabetik tatlandırıcıdır.

Naftalin: Güve ilacında bulunur.

Metil isocyanate: 1984’te, Hindistan’da yanlışlıkla yayıldığı için 2000 kişi ölmüştür.

Polonyum: Kanser yapıcı radyoaktif bir maddedir.

Toluene: Endüstriyel bir çözücüdür.

Şimdi yukarıdaki maddelerin tamamını sadece nikotin bağımlılığınız yüzünden birlikte alıyorsunuz. Aslında bir maddeye bağımlısınız ama yanında 64 zararlı madde daha alıyorsunuz.

Bir gün, bu elektronik sigaraların ülkemizde yasağının kalkmasını beklemiyoru kardeşlerim. Sigara üreticileri buna müsade etmeyecektir. Zengin sigara satıcı firmaları, onların tv kanalları, onların sosyal medyadaki trollleri buna izin verecek gibi görünmüyor. Devletimizin de bu sigaradan çok ciddi şekilde nemalandığı düşünüldüğünde... bilmem sizlere anlatabildim mi.

Bu elektronik sigara tam olarak neye benziyor dediğiniz Pico Eliaf İ stick nedir derseniz hemen bir tane resim atayım kendi kullandığım aletten sizlere. Kesinlikle sigarayı bırakıyorsunuz. Ama lütfen kafanızda soru işaretleri var ise bu konu üzerinden eğer google amca da değer verirse ve aramalarda çıkar ise bana mutlaka ulaşın, daha ucuz daha iyi markaları nası alabileceğinizi sizlere anlatabilirim. Sağlık dolu ve sigarasız günler diliyorum.

Elektronik sigara eliaf i sicik pico mega.JPG

Eliaf pico mega 4 ml.JPG
 
vALLAHİ YAZIYI TESADÜFEN FACEBOOK ÜZERİNDEN GÖRDÜM DÜŞÜNÜYORDUM ÇOK AMA ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ bende bundan alıp test edeceğim yararlı paylaşımınız için ayrıca teşekkür ediyorum. İngilizlerin yaptığı açıklama da gerçekten tuzu biberi oldu umarım yalan değildir.
 
Selamlar ORURY vallahi bunu ben kullanıyorum kendi bilgilerimi ve kendi yaşadıklarımı anlattım bir yerden almadım. İngilizlerin yaptığı açıklama ve sigara paketi üstündeki şeyler doğrudur bende facede görmüştüm ve yayınladım. Keşke hiç birisini içmesek ama bu sigaranın bırakılmasında kesinlikle ekten ve kesinlikle sigarayı aramıyorsunuz.

Tabiki kullanıp kulanmamak size bağlı ama ben şahsım olarak tavsiye ediyorum.

Saygılar.
 
Super bi icat abşmde kullanıyo 7 aydır tek bş sigara içmedi kesinlikle tavsiyemdir bıraktırı sigarayı sbimm gğnde 3 pakete yakın içiyoduıu srlamlarrrrr
 
Sevgili sadmin,
Oldukça faydalı bir paylaşım olmuş. Gerek senden gerekse Mawi adminden olumlu yorumlar alıyorum.Başkası elektronik sigara ile ilgili yorum yapsa kesinlikle inanmam. Zira bu tür ürünlerin en iyi şekilde pazarlanması için aldatıcı ,yanıltıcı yorumlar yer almakta. An ve an elektronik sigaranın size olan kazanımının şahidiyim. Her ikinizde günde 2 paket sigara tüketiyordunuz. + agresif bir yapıya sahiptiniz.Açıkçası elektronik sigaranın size bir faydası olmayacağını bir kaç gün içinde normal tütüne geçeceğinizi sanıyordum.Ve yanıldım. En kısa sürede ürünü temin edip , bende tütüne elveda demek istiyorum.
 
Sevgili Beyza, Vallahi isabet olur ben kullanıyorum sağdan soldan konu araklamış ve yorumlara katmış değilim 1 ayı geçti çok şükür hayatım değişti diyebilirim. Miss gib kokuyorum miiis yani en azından kızım öyle diyor :)) Sana da şiddetle tavsiye ediyorum.
 
8. ayımıza girdik çok şükür artık sigara içmiyoruz. Her türlü soru ve görüşleri almak isterim. Elektronik sigaraya başlayacak olanlar lütfen aklınızdaki tüm deli soruları buradan bana iletin. Gerek ürünlerin ucuz temini ile ilgili yerler gerek ise tüketeceğiniz likitler ile ilgil isizlere bilgi verebilirim
 
Şu elektronik sigaralar sayesinde bütün ülke düdüklü tencere gibi buhar çıkarıyor lan hahaha
 
Haklısınız herkes kullanmaya başladı. Ya önemli olan aslında sağlıklı olmaksa biraz idare etmek lazım dimi bende kullanıyorum :D:D
 
Geri
Üst