Ella ertesi gün hapı

Z

Zuzsuu

Forum Okuru
Ella ertesi gün hapı
Merhaba ben 1 ay içerisin de iki kez ella kullandım adetim de 10 günlük bir gecikme var bu ilactan kaynaklı olabilirmi? Her ihtimale karşılık test yapmalımıyım ??
 
Ella hapının kullanmanın zararlarını bilen var mı? İlerleyen dönemlerde kısırlık yapar mı sizce?
 
Her ilaç gibi ella ertesi gün hapının da yan etkileri vardır. İlaç prospektüsünde bunlar yer alır.. Sürekli kullanılması hormonları bozar. Bozulan hormon gebe kalmayı zorlaştırır. Direkt kısırlık yapmaz ..Ayrıca Bu haplar düzenli cinsel hayatı olan kişiler için uygun bir doğum kontrol yöntemi değildir. Yan etkisinden zararından çekiniyorsanız uygun etkili bir korunma yöntemi uygulayın.Bu haplar acil durumlarda ancak kullanılabilir..
 
İyi günler, ertesi gün hapı aldım daha kullanmadım yan etkilerinden dolayı bende yumurtalıklarımda normal gelişme yokmuş doktor teşhisi konuldu bunlara ek olarak hormonal düzensizlik ve yumurtalığımda kist mevcut adet düzensizliği her ay 7-10 gün gecikmeli geçiriyorum ertesi gün hapı kullanmalı mıyım yine de meni içe boşalma olmadı prezervatif kullandık ilişkide prezervatif yırtığından şüphe ediyorum çok az miktarda olsa dahi vajina bölgesine sıçrama durumu olduğundan emin değilim sizce ne yapmalıyım kullanmalımıyım hapı ?
 
Merhabalar biz ilaç ismi ve kullanımı hakkın da herhangi bir yönlendirme yapmıyoruz. İlaç konusun da eczacı ve uzman bir hekime danışmanızı öneriyoruz + şüpheli ilişki sonrası da gebelik olup olmadığını test yaparak öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst