14 gün önce ilşkim oldu ella kullandım 1 saat sonra ishal oldum kusmada oldu adet tarihimi beklerken adet olmadım ella kullanan hamile kalabiliyormu
 
Evet ella hap maalesef gebelikten kesinlikle koruyor diyemeyiz. Güvenirliği % 85-90 dır . Ertesi gün hapı kullananlarda gebelik görülebilmektedir. İlacı kullandıktan sonra ishal ve bulantı yaşamanız ilacın etkinliğini düşürür. Kısacası gebe olma ihtimaliniz var bu nedenle bugün gebelik testi yapmanızı öneriyorum.
 
mayıs ayında ilişkim oldu 2 defa ella hap kullandım adetimi 10 haziranda oldum 3 defa gebelik testi yaptım ama kendimi hamile gibi hissediyorum kesin hamile değilimdir öyle değilmi
 
Şüpheli ilişki sonrası regliniz gerçekleşmiş , akabinde test yapmışsınız sonuç negatif bu durumda gebelik söz konusu değildir. Durumunuz psikolojik gebe olmadığınıza ikna olamıyorsanız bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
nişanlım askerden geldi ilşkiye girdik boşalma oldu ilşkimiz 10 gün içinde 5 defa oldu 5 defa ella yuttum adet olmadım sizce hamile kalmış olabilirmiyim?
 
Beril hanım 5 defa ella hap kullanmak nedir ? Ella hap gelişi güzel çok sık kullanılmaz, hormonlarınızı bozar. Adet gecikmeniz çok fazla ella kulanımından yada gebelikten dolayı olabilir. Ertesi gün hapları gebelikten % 100 korumuyor. Bugün gebelik testi yapın hamile olup olmadığınızı öğrenirsiniz. Sonuca görede bir kadın doğum uzmanına görünün..
 
ilişkiden sonra ella yuttum 20 dakika sonra kustum birde ishal oldum adet olmam gereken tarihte olmadım sizce hamile kalırmıyım boşalmada oldu yıkadım ama korkuyorum
 
Ella kullanımı sonrası ishal ve bulantının olması ilacın etkinliğini düşürür. Genital bölgeyi yıkamanız gebe kalmayı engellemez. Ellanın etkinliğide %85-90 dır. Adet döneminizde gecikme olursa gebelik testi yaparsınız.
 
nişanlımla ilişkiye girdik boşalma olmadı 7 saat sonra ella yuttum adetim zamanında geldi sizce hamile kalma olasılığım varmı
 
Şüpheli ilişki sonrası adetiniz gerçekleşmiş bu durumda gebelik söz konusu değildir , kuşkunuzu gidermek adına gebelik testi yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst