1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Elmalı Dolma Tatlısı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER: 20 Adet küçük boy elma
    2 Su bardağı toz şeker
    1,5 Su bardağı su
    İÇ MALZEMELER:
    1,5 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    1 Tatlı kaşığı tarçın
    Yarım çay bardağı pudra şekeri
    ÜZERİ İÇİN:

    1 Paket krem şanti 1 Su bardağı soğuk süt
    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın
    Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekir



    Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın. Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurun


    Elmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servise yakın üzerini krem şanti ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın..




     
Elmalı Dolma Tatlısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Elmalı milföy tatlısı

    Elmalı milföy tatlısı

    MALZEMELER 500 gr elma 1 paket milföy hamuru 1 çay kaşığı tarçın 100 gr ceviz 50 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri Üzeri için galeta unu HAZIRLANIŞI Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun...
  2. Katikli Dolma

    Katikli Dolma

    KATIKLI DOLMA Malzemeler: 1 kilo kabak 1 ölçü kıyma (1 kase veya 1 bardak gibi) 1 ölçü ince (köftelik) bulgur 1 büyük boy soğan tuz, karabiber,reyhan üzeri için; tereyağ, kuru nane, yoğurt Yapılışı: kabakları iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak doğrayıp içlerini tamamen oyalım..soğanı ince ince kıydıktan sonra kıyma bulgur ve baharatları ekleyelim.. Kabakları dolduralım...Tencereye yarım...
  3. Dolma

    Dolma

    Yaprak sarması ve her çeşit dolma sürekli rızka, hayatı katlanılır kılan meşru yol ve yöntemlere, monotonluktan kurtulmaya ve rızka delalete eder.Hazır, hemen gelecek kısmettir.
  4. pratik dolma

    pratik dolma

    pratik dolma Lahana dolması tadında çok pratik bir yemek. Malzemeler: Haşlanmış lahana 400gr. orta yağlı kıyma 1 bardak pirinç 2 kaşık domates salçası 2 doğranmış kuru soğan tuz karabiber 2 diş sarımsak 1 bardak su Bütün malzemeyi karıştırarak dolma içi hazırlayalım.Borcamı yağlayıp alt katına 1 sıra lahana serelim.hazırladığımız dolma içinden yayalım.lahana ve iç bitene kadar...
  5. mumbar dolma

    mumbar dolma

    mumbar dolması video mumbar bumbar dolması 4 kişilik resimli ankara bumbar Malzemeleri : (4 Kişilik) - 500 gr Pirinç - 200 gr Kıyma - 1 Adet Orta Boy Soğan - 1 Adet Maydanoz - 1 Yemek Kaşığı Pul biber - 4 Adet Koyun Mumbar’ı (İnce Bağırsağı) - Yarım Su Bardağı Sıvıyağ - 2 Yemek Kaşığı Tuz - 1 Tatlı Kaşığı Karabiber - 2 Adet Domates - 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası - 1 Yemek Kaşığı Biber...

Sayfayı Paylaş