Elmalı Dolma Tatlısı
Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın. Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurun
MALZEMELER:
20 Adet küçük boy elma
2 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı su
İÇ MALZEMELER:
1,5 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın
Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekir
20 Adet küçük boy elma
2 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı su
İÇ MALZEMELER:
1,5 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın
Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekir
Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın. Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurun
Elmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servise yakın üzerini krem şanti ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın..