elmalı milyöf pasta

  • Konbuyu başlatan Beyazca
  • Başlangıç tarihi
Beyazca

Beyazca

Yeni Üye
Üye
elmalı milyöf pasta
milyöf hamuru milyof hamuru milyöf
Elmalı Milföy Pasta (4 Kişilik)

Malzemeler:
250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Şeker
3 Çorba Kaşığı Kanyak
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz İçi
4 Elma
1/2 Su Bardağı Süt Kreması
50 gr Bal
3 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
Tarçın

HAZIRLANIŞI :
Dondurulmuş milföy hamuru kullanıyorsanız açılmasını bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Üzerine limon suyu gezdirin.
Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karıştırıp yoğurun. Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip 3 mm inceliğinde açın. Hamurdan 14 cm çapında yuvarlak 4 parça çıkarın. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bademezmeli karışımdan sürün. Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin. Fırında 15 dakika kadar pişirin.
Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan kanyağı benmari usulü karıştırın. Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün. Elmalı pastaları tarçınlı krema eşliğinde servis yapın.
 
Son düzenleme:

Benzer İçerikler

melisanur
Cevaplar
0
Görüntüleme
884
melisanur
melisanur
_BaLıM_
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
_BaLıM_
_BaLıM_
LaViNYaM
Cevaplar
0
Görüntüleme
787
LaViNYaM
LaViNYaM
Üst