elmalı tartölet

papatya57

Yeni Üye
Üye
elmalı tartölet
elmalı tartolet elmalı tartölet
şekli böyle olan şeylere bayılırım ben görünüş çok önemli..









MALZEMELER:

* 1 pkt margarin (oda sıcaklığında ama çok yumuşak değil)
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 yumurta
* 1 pkt vanilya
* Alabildiği kadar un

İç Malzemesi:

* 6 tane elma
* 7 yemek kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

1. Un hariç hamur malzemelerini karıştırın.
2. Unu az az ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
3. Hamurun üzerini kapatın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.
4. Elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz ve tarçın ekleyp ılıtın.
5. Hamurdan biraz alıp unlu zeminde merdane yardımıyla fazla ince ya da kalın olmadan açın. Üst kafes için biraz hamur ayırmayı unutmayın.
6. Çaydanlık kapağı ya da uygun bir kase kullanarak küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin.
7. Yağladığınız tartölet kalıplarına bu hamurları yerleştirin. Çatalla delikler açın.
8. İç malzemeden eşit miktarlarda tartöletlere yerleştirin ve üzerine fazla kalın olmayan kafesler yapın.
9. 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
10. Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servis edin.
 
Geri
Üst