Emzirirken sigara içmek zararlı mı

G

GülayXXXXX

Forum Okuru
Emzirirken sigara içmek zararlı mı
Emzirirken sigara içmek zararlı mı bebeğe zarar verir mi

Merhaba

Hamileliğin boyunca hiç sigara içmedim ben sigara tiryakisi birisiyim bunun ne kadar zor olduğunu anlatamam. ancak doğum yaptıktan sonra günde beş altı tane sigara içmeye başladım. bebeğimi emziriyorum aynı zamanda mama ile besliyorum sütüm yetmediği için mama da kullanmak zorunda kaldım. sigara içmenin bebeğime bir zararı var mı sütümle bebeğime zararlı bir madde geçer mi. emzirirken sigara içmek zararlı mı
 
Merhaba Gülay

Gebelik sırasında ve gebelik sonrasında emziren annelerde sigara içme konusunda bir sürü araştırma yapılmış ve bilimsel kanıtlar ortaya konulmuştur. hiç kimse diyemez ki gebelikte ya da emzirirken sigara içmek bebeğe zarar vermez bunu demek imkânsızdır bilimsel gerçekler ortadadır kendi kendimizi kandırmayalım lütfen. yapılan araştırmalara göre sigara içen annelerin yani hamileliğinde sigara içen annelerin yüzde 14'ünün erken doğum yaptığını ve düşük yaptığını bilimsel araştırmalar ortaya koyuyor.Bu hamilelik döneminde.

Peki emzirirken sigara bu kadar masum mu tabii ki değil. Sigarada bulunan nikotin kesinlikle süte geçiyor bu kanıtlanmış bir gerçek.Sigara nikotin sütünüzün kalitesini miktarını azaltıyor sütünüzün kalitesinide bozuyor. Sütünüzün rengi tadı dahi değişiyor.

Sigara oluşturduğu bu olumsuz etkiler sütünüz ile bebeğinize geçtiği için bebeğiniz de huzursuzluk kusma gaz ağrıları ve daha bir sürü rahatsızlığa sebep oluyor. sütünüzün tadı değiştiği için ve miktarı azaldığı için giderek bebeğiniz sütünüzü emmemeye başlayacaktır.
Bu da bebek için 1. dereceden hayati önem taşıyan anne sütünden mahrum kalması demektir.
Sigara dumanında sadece nikotin bulunmuyor nikotin ile birlikte zift karbonmonoksit Kurşun ve yüzlerce zehirli birçok maddeyi içeriyor. Sigara içerisinde bulunan zararlı ve zehirli maddeler üst solunum yolları ile akciğere bronşlar yoluyla kana geçmekte kandan bütün organlarınıza yayılmaktadır Dolayısıyla bu zararlı vezehirli maddelerin neredeyse tamamı sütünüze de geçmekte sütünüzden de bebeğinize geçmektedir.

Bütün bu yazdıklarım bilimsel test ,deney ve araştırmalarla ortaya konulmuş şeylerdir. Bebeğinize bu zararı vermek istemiyorsanız sigarayı mutlaka bırakmanız gerekir en azından bebeğinizi emzirirken asla sigara içmemelisiniz.

Sigara içiyorsanız sütünüz azalacak ve bebeğiniz sütünüz azaldığı halde sütünüzü emmeme başlayacak ve siz bebeğinizi sütten kesmiş olacaksınız. Ve siz kendi kendinize sütüm azaldı bebeğim de emmiyor zaten diye bilmeden vicdani rahatlama yapacaksınız oysa bebeğinize ne kadar zarar verdiğinizi bile farkedemiyeceksiniz.

Sigarayı mutlaka en azından bebeğinizi emzirirken kesinlikle içmemelisiniz vebal anne olarak sizdedir ve bebeğiniz neden huzursuz neden hasta demeyin sonra bunun şakası yok lütfen sigarıyı bırakın emzirin sağlıklı bir şekilde bebeğinizi lütfen.
 
Geri
Üst