En çok merak edilenler

cns_01

Yeni Üye
Üye
En çok merak edilenler
merak edilenler, hayattan, sivrisinek ısırıkı, ay olmasaydi, selülit, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz


2-24.jpg





  • İştahımız hep ihtiyacı olan besinleri mi ister?
    İştah vücuttaki besin dengesizliğini düzenliyor, ancak bunu destekleyen iyi kanıt bulunmuyor. Örneğin, çikolata magnezyum içeriyor ve magnezyum eksikliği kadınlarda muayyen dönemlerdeki gerginlik ve sinirlilik halinin artmasına neden oluyor. Bu nedenle kadınlar bu dönemlerde çikolataya ihtiyaç duyuyor.
  • Sivrisinek ısırınca neden kaşınırız?
    Sivrisinek ısırdığı zaman, antikoagülan (kan pıhtılaşmasını engelleyen) enzimleri içeren tükürük enjekte ediyor. Bağışıklık sisteminiz sonra bu yabancı proteinlere engel olmak için antikorlar yapmaya başlıyor. Bir süre için, bu bağışıklık reaksiyonu kaşıntıya ve şişmiş kabarcığa neden oluyor.
  • Şayet Ay olmasaydı ne olurdu?
    En önemli etki (ay ışığının eksikliği dışında elbette) gelgitlerde olacaktı. Bu da Dünya"nın hızında yüzyılda yaklaşık 0.002 saniyelik yavaşlamaya neden olur. Bunun uzun dönemdeki etkileri çok daha ciddi olur.
  • Erkeklerde selülit olur mu?
    Evet.Portakal kabuğu görünümlü deri sorunu yalnızca kadınların derdi değil. Erkeklerde de selülit olabilir ancak genellikle boyun ve karın çevresinde.
  • Neden ateşimiz yükseldiğinde üşürüz ve titreriz?
    Ateşimizin yükselmesi, hipotalamusta bulunan bedenimizin iç termostadının sıcaklığının yükselmesi ile gerçekleşir. Fazla egzersiz yaptığınızda ya da sıcak bir günde vücut sıcaklığınız yükselebilir ama iç termostatt a bir ısı değişimi olmaz, yaklaşık 36.8°C’de sabir kalır. Kendinizi sıcaklamış hissttiğinizde hipatolamus bunu terleyerek ya da deriye kan pompalayarak düzeltmeye çalışır. Tüm bunların yanında ateşlendiğinizde termostaddaki ısı da artar. Bu da beden sıcaklığımızın 36.8°C’nin altına düştüğü anlamına gelir, siz de üşür ve beden ısınızı arttırmak için titrersiniz.
  • Sudan çıkınca el ve ayaklar neden buruşur?
    Eğer hücrelerinizin sahip olduğundan daha az yoğunlukta ya da da az tuz çözeltisinin olduğu suya girerseniz, su osmos yöntemiyle abzorbe edilir ve bu da derinizdeki hücrelerin şişmesine neden olur. Hücreler alt tabakadaki dokulara bağlı olduklarından deri bu duruma uyum sağlayabilmek için buruşur.



    Kaynak: internethaber.com





 
Geri
Üst