En etkiil kavga bahanelerimiz...

gülfem_MG

Aktif Üye
Üye
En etkiil kavga bahanelerimiz...
bosanma_glr.jpgBi bahane bulsam da sevgilimle tartışsam diyenler için ilişkilerde en etkili kavga konularını açıklıyoruz. Bu konuları gündeme getiren de genellikle biz oluyoruz. Zaten ben söylemesem de siz mutlaka bir zamanlar bu sebepler yüzünden kavga ettiniz ve muhtemelen konu dallanıp budaklandı. E haliyle herhangi bir sonuca da varılamadı. İster sevgili olun ister evli, bu konuları açtığınız sürece her zaman kavga edeceksiniz. Ve bu konuların sonu yok. Bunu göreceksiniz.Geçmiş ilişkiler kızdırıyor, Araştırmaya katılanların yüzde 38’i eski sevgililer hakkında konuşmanın mevcut ilişkiye zarar verdiğini düşünüyor. Buna eski sevgililerle yaşanan ****** deneyimler de dahil. Tartışmalardan kaçınıyorsanız geçmişi geçmişte bırakmalısınız. Tartışmalı konular sıkıyor, Yüzde 16’lık bir kesim dini inanç, siyasi görüş gibi tartışmalı konuların ilişkileri kavgalı ve mutsuz bir hale soktuğunu düşünüyor. Bunlar, bıçak sırtı konular. Sadece eşle değil, tüm arkadaşlarla ya da sosyal çevrenizde bulunanlarla tartışırken bu konuların incitici ve aynı zamanda tansiyon yükseltici olabildiğini unutmamalısınız.
İlişki normları, Araştırmaya katılanların yüzde 13’ü, topluluk içinde sevgiyi göstermede rahat olmak gibi ilişkinin normal kabul edilen durumlarının tartışmaya yol açtığını söylüyor. Fazla rahat olmak ya da hiç rahat olmamak karşı taraf için sorun anlamına geliyor. Bu da tartışma yaratmaya yetiyor. Kimi eşinin topluluk içinde fazla samimi davranmasından kimi de o çok istediği halde eşinin ona başkalarının yanında diğerlerinden biriymiş gibi, aynı uzaklıkta davranmasından rahatsız oluyor. Karşı tarafın hangisinden rahatsızlık duyduğunu bilip ona göre davranarak, bu konuyu tartışma başlığı olmaktan çıkarmak gerekiyor.

Herkesin ilişki normlarının farklı olduğunu kabul ederek kendi normalarını karşı tarafa dayatmaktan vazgeçmek de tartışmanın önüne geçmeyi sağlar.
İlişki dışındaki aktiviteler, Yüzde 13’lük bir kesim, partnerlerinin dahil olmasını gerektirmeyen herhangi bir aktivitenin tartışmaya yol açtığını söylüyor. Bu demek oluyor ki, tartışma çıkmasını önlemek için eşli aktiviteleri tercih etmek gerekiyor. Hayatınızda biri varken ‘yalnız kovboyluk’ öyle pek kolay olmuyor. Ya da hayatınızdaki insanın her yaptığı işe maydanoz olmak gibi bir lüksünüz olduğunu düşünmek de tartışma getirebiliyor. Tartışmayı engellemek için dengeyi sağlayabilmek önemli.
İlişkinin yönetimi, Yüzde 11’lik kesim, ilişkinin kim tarafından yönetileceği konusunun tartışmaya yol açtığını düşünüyor. Yani buna kimin sözünün geçeceği de diyebiliriz. Hafta sonu hangi aktivitenin yapılacağına karar vermekten tutun da ev için seçilecek mobilyanın rengine, aylık bütçenin dağılımına kadar pek çok konuda eşler anlaşamayabiliyor. Bazen ilişkide bir tarafın fazla dominant olması karşı tarafı mutsuz edebiliyor. Dominant taraf sizseniz kendinizi biraz frenlemeye çalışmalısınız. Ya da eşiniz tarafından yönetildiğinizi düşünüyorsanız, tartışmaya varmadan, konuyu masaya yatırmalı, rahatsızlığınızı dile getirmelisiniz.
 
5 Yıllık beraberliğimiz süresin de bir defa bile tartışmadan kalp kırmadan yaşıyoruz herşeyi.. Evliliğe ilk adım atıldı.. Umuyorum her zaman aynı saygımız devam eder.. Bunun sırrı birlikteyken her konuyu konuşmamak ta, olumsuz şeylerden bahsetmemektedir diyebilirim Böylece büyüsü bozulmuyor...
 
Geri
Üst