En Faydalı Besinler

GREY

Daimi Üye
Üye
En Faydalı Besinler
en faydalı besinler
En Faydalı Besinler, nelerdir, nerede yetişir, hangileridir, hangi hastalığa iyi gelir konuları hakkında bilgi alalım.



403314dc1bb82b114f.jpg






Her şeyin başı sağlık ve doğal olandır melekler. Yediğimiz içtiğimiz ürünlere dikka edelim :)




Beslenme tarzımız bizim yaşam kalitemiz ve sağlığımız için oldukça önem taşımaktadır. Güzel ve Dengeli beslenen hayatından egzersizi eksik etmeyen bir insan hastalıklara karşı diğer insanlara göre daha direçli olmaktadır. Bugün Sizlere dünyanın en faydalı besinlerini anlatacağız.

Forbes, her kültür ve coğrafyada en yararlı besinin dut olduğunu yazdı. Baklagiller, süt ve et ürünleri ile kabuklu meyve de çok yararlı.

Diyet yapanlar için en yararlı olduğu belirtilen besinlerin başında dut geliyor. Dünyanın değişik bölgelerindeki insanların değişik gıdalar tükettiklerini hatırlatan dergi, “Ama bütün insanlar için faydalı olan besinler de var” ifadesini kullandı.

Yapılan listede dünyada her kültür ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen “evrensel” besinler şöyle sıralandı:

1. Dutsu meyveler (dut, çilek, böğürtlen vb.)
2. Baklagiller (Fasulye, nohut, mercimek vb.)
3. Taze süt ve süt ürünleri
4. Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların eti.
5. Kabuklu meyveler (fındık, ceviz vb.)


Her kategorinin sağlık açısından en önemli özelliği ise şöyle sıralandı:

1. Dutsu meyveler tatlı olmalarına rağmen düşük şeker oranlarıyla vücuda çok yararlılar. Kalori açısından düşükler. Hafızayı güçlendirip kansere karşı da birebirler.

2. Baklagiller ise lifli yapılarından dolayı diyet için çok faydalı. İnsanlara tokluk hissi verip fazla yemekten alıkoyuyor.

3. Taze süt ve süt ürünleri ise protein sayesinde sağlık deposu işlevi görüyor. Kemikler, cildin tazelenmesi ve kansere karşı hücrelerin güçlenmesi açısından çok yararlı.

4. Kötü şöhretine rağmen etin ihmal edilmemesi gerekiyor. Etin içinde yer alan fosfor, demir ve bakır, A, D vitaminleriyle B vitamini bileşikleri beden için olmazsa olmaz besinler.

5. Kabuklu meyveler özelikle kalp sorunları çekenler için birebir. Kalp hastalıkları riskini düşürürler.

Kolesterolü düşürmek için faydalılar. Bu listenin dışında elma, yeşil çay, soğan, sarımsak ve her türlü yeşil sebze de tüketilmesi gereken faydalı besinler olarak sıralandı.

Yeşil çay
Mesane, kolon, nefes borusu, pankreas, rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Kilo kontrolünü kolaylaştırır.

Nar
Antiokidanlar bakımından zengindir. Kan basıncını dengeler, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller.

Elma
Akciğer kanseri, astım ve diyabete karşı korur. Kemik güçlendiren K vitamini içerir. Yemeklerden 30 dakika önce tüketildiğinde iştahı bastırmaya yardımcı olur.

Brokoli
Tüm kanser risklerini azaltır. Mineral ve vitamin oranları çok yüksektir. Ayrıca vücudu toksinlerden arındıran kimyasallara sahiptir.

Yumurta
Doğanın en kusursuz yiyeceği olarak tanımlanıyor. Protein bakımından zengin ama kalorisi düşük. Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir.

Kırmızı et
İşlemden geçirilmemiş kırmızı et, omega-3 bakımından zengindir. Makul miktarda tüketildiğinde kanserden korur. Protein ve B12 vitamini kaynağı.

Fındık-fıstık
Haftada 5 kez tüketmek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 30-50 arasında azaltıyor. Her gün için 25 gramlık, badem, ceviz, fıstık, fındık yeterli.

Süt
Vitamin, mineral ve yararlı bakteriler bakımından zengin olan süt, kanserle savaşan CLA asidini de içerir.

Somon
En iyi anti-aging gıdası. Omega-3 beyni ve kalbi korur. Ruh halini dengeler ve kan şekerini düzenler.

Fasulye
Kiloyu dengeler, kan şekerini düzenler. Kolon kanseri ve kalp hastalığından korur. Günlük tavsiye edilen lif miktarı 25-38 gram. Bir fincan fasulye ise 11-17 gram lif içerir.

Yaban mersini
Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılar. Lif bakımından zengindir.

Soğan – sarımsak
Mide, prostat, yemek borusu kanserlerine karşı korur. Kalp hastalığı riskini yüzde 20 azaltır.
 
Geri
Üst