En Sağlıklı Yılbaşı Hindisi Pişirilişi

TİTAN

*Melekler Mekanı*
En Sağlıklı Yılbaşı Hindisi Pişirilişi
Bu konu; sağlıklı yılbaşı hindisi hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, yılbaşına yaklaştığımız şu günlerde yılbaşı gecesi menüsü için ufak tefek planlar yapıyoruz. O gece için bazı evlerde pişecek hindinin nasıl ğişeceği konusunda minik araştırmalar da yappılıyor. Genelde tercih edilen dolması ya da fırınlanması. Peki en sağlıklı hindi pişirilme metodu nasıl öğrenmek ister misiniz ? O halde sözü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emin Yılmaz ' a verelim ve öğrenelim...



hindi-1fb.jpg


Yılbaşı sofralarında yemek tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, hindi etinin protein oranı yüksek, yağ oranı düşük bir et olduğunu dile getirdi.

''Sindirim sorunu bulunmayan, mide rahatsızlığı yaşamayan kişiler hindi eti yemeli'' diyen Yılmaz, ''Sindirimi biraz daha güç olan hindi etinin aşırı tüketilmesi, mide fesatlarına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir'' diye konuştu.

PİŞİRME İŞLEMİ ÖNEMLİ
Yılmaz, hindilerin kesimi, tüylerinin yolunması ve içinin temizlenmesi gibi konulara özen gösterilmesi gerektiğine de işaret ederek, pişirme işleminin önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki ev kadınlarının yaygın tüketilmemesi nedeniyle hindi pişirme konusunda çok bilgili olamayabileceklerini vurgulayan Yılmaz, ''Hindi eti genel nitelikte tavuk etine benzer. Bütün bir hindinin marine edilmesi, hazırlanması ve terbiye edilmesi, pişirilme işleminden önce yapılması gereken işlemlerdir. Hindi zor pişen, sert etli canlıdır" dedi.
Doç. Dr. Emin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun süre ısıtılmış ve bekletilmiş yemeklerin tüketilmesi risk oluşturabiliyor. Örneğin, hindi etini akşam yedikten sonra tekrar fırında bekletip saatler sonra tüketmek sağlık için risk oluşturabilir.''
 
Geri
Üst