En Son Gebeliğin Kaçıncı Haftasında Kürtaj Yaptırılabilir?

Uzman SühaN

Administrator
En Son Gebeliğin Kaçıncı Haftasında Kürtaj Yaptırılabilir?
gebeliğin kaçıncı haftasında kürtaj yapılır,kürtaj ne zaman yapılır,kürtaj hamileliğin kaçıncı haftasında yapılır,kürtaj ağrılı bir işlemmi,kürtaj hakkında bilgiler

kü.jpg


En son gebeliğin kaçıncı haftasında kürtaj yaptırılabilir?


soru: ANNE VE BABA ADAYININ ONAYIYLA EN SON HANGİ HAFTADA KÜRTAJ YAPTIRILABİLİR?
VE BU DAHA SONRA HAMİLE KALMAMI ETKİLER Mİ? TEŞEKKÜRLER.

Cevap: Merhabalar,

Anne ve babanın onayıyla kürtajın üst sınırı 8 haftadır.Eğer steril bir ortamda yapılmazsa kürtaj sonrası olusabilecek rahim içi yapışıklıklar gebelik sansınızı azaltabilir.Bu yüzden eğer mümkünse ilk gebeliğinizde bebeği aldırmamanızı onerir doğurmanızı tavsiye ederiz.


En son hangi haftada kürtaj yaptırılabilir? Kürtaj daha sonra hamile kalmayı engeller mi?


soru: ANNE VE BABA ADAYININ ONAYIYLA EN SON HANGİ HAFTADA KÜRTAJ YAPTIRILABİLİR? VE BU DAHA SONRA HAMİLE KALMAMI ETKİLER Mİ? TEŞEKKÜRLER.

Cevap: Son adet tarihi itibari ile 10. gebelik haftasına kadar kürtaj olabilirsiniz. Gelecekteki etkileri ise işlemi yapacak olan doktorunuzla tartışmanız en uygunu olacaktır...


Kürtaj Olduğum İçin Bir Daha Çocuk Sahibi Olamama İhtimalim Var mı?​


soru: merhaba. ben 25 yaşındayım. bundan 2 yıl önce kürtaj oldum ve şimdi evlenme arifesindeyim. şuan tek korkum kürtaj olduğum için çocuğumun olmaması. böyle bi ihtimal olabilirmi.

Cevap: Kürtaj yaptırmasaydınız ve çocuğu doğursaydınız ne ile karşılaşırdınız? Bu soruyu nasıl sormuyorsanız, bir şey olmuş mudur sorusunu da sormamalısınız.
Geçmişe değil geleceğe bakmanızı ve bunları düşünerek vakit kaybetmemenizi öneririm.

Kürtaj Sonrası Tekrar Hamile Kalma Riski...

soru: kürtaj olalı 10gün kadar oldu.eşimle korunduk fakat yinede tedirginim.çok azda olsa kanama var.hamile olma riskim var mı.teşekkürler


Cevap: Modern korunma yöntemleri'ni (kondom, hap, spiral, diyafram
gibi)kullandığınız sürece gebe kalmazsınız. Burada anahtar etkin korunma
yapmaktır. 20-30 gün içinde adet görmeniz beklenir.



Kürtaj Sonrası Şikayetler...

soru: mrb ben kısa bi zaman için de kürtaj yaptırdım ilk kez ve yarın bir hafta olucak herhangi bir ağrım olmadı kürtaj sonrası ama vajinamda sürekli kaşıntı oluyor acaba enfeksiyon kapmış olabilirmiyim bu geçicimidir ne kadar önlem almalıyım cevap verirseniz çok sevinirim tşkkrlr

Cevap: Kurtajdan bir hafta sonra kontrole gittiginizde sikayetlerinizi mudahaleyi yapan hekime danismanizi oneririm. Enfeksiyon her zaman ilk neden olarak dusunmeli ve onlem alinmalidir.

Kürtajdan sonra beklenen adetin gelmemesi gebelikle yorumlanabilir mi?


soru: Merhaba,
bir konuda sizlerden bilgi almak istiyorum. 10 nisanda kürtaj olmuş ve çağıran zamanda kontrole gidip herşeyin yolunda olduğunu ve beklenen zamanda yani 8 mayısta adetkanamasının gelmesinin ardından da 14 mayısta da beta hcg testinde 2 sonucu ( gebelik olmadığı) çıktığı ama haziran ayında beklenen adetin gelmemesi ne anlama gelir. ne yapması gerekir hamilelik varmıdır ?cevap yazmasına sevinirim. Birde çok stres yaptım ve bunaldım buda etkilermi? çok teşekkür ederim.

Cevap: Etkileyebilir. Tekrar gebelik testi yaptırmanızı öneririm.

6 hafta önce kürtaj oldum fakat hala adet görmüyorum neden olabilir?


soru: merhaba 6 hafta once kürtaj oldum. adet agrısına benzer agrım oluyor ama adet olamıyorum bu normalmı. kurtajdan nekadar sonra adet kanaması gelmesı gerekır

Cevap: Rahim ağzında tıkanıklık olmuş ve kan içeride birikiyor olabilir.
Doktorunuza muayene olmanızı öneririm.



44 yaşında bir bayanım 5 yaşında bir kızım var 3.5 aylık hamileyken kürtaj oldum yapışıklık olduğu söylendi verdiği ilacı kullanmazsam ne gibi sorunla karşılaşabilirim?

soru: ben 44 yaşında bir bayanım 5 yaşında bir kızım var 3,5 aylık hamileydim bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtajla aldırmak zorunda kaldım, ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen regl olmayınca dr kürtaj sonrası yapışma olabileceğini söyledi ve Orgametril diye bir ilaç verdi yine regl olmayınca tahliler yapıldı ve herşeyin normal olduğunu bir doz daha orgametril kullanmam gerektiğini ve eğer yine regl olmazsam yapışıklığı açmak için müdahale edeceklerini söyledi, yaşımın ileri olduğunu biliyorum ama 2'nci bir bebeği bende eşimde çok istiyoruz gerekirse tüp bebek bile düşünüyoruz bu konuda ne yapabileceğimizi bilmiyoruz şu an 2. doz ilacı kullanıdım ve yine regl olmadım hormon tahlil sonuçlarım; FSH: 2.01 - LH (F):2.35 - E2:197.8 bu sonuçlar sonra doktorum rahim yapışıklığı olduğunu, yapışıklığın açılması gerektiği söyledi. Sizden öğrenmek istediğim yapışıklığı açtırmaz isem ne gibi sorunlar yaşarım bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim ilginize teşekür ederim.

Cevap: 44 yaşındaki bir kadının kendiliğinden gebe kalma olasılığı yüzde 3'ün altındadır.
Rahim içi yapışıklık olması halinde ise yüzde 0 dır. Sizi muayene etmeden ne yapabileceğimi söylemem ise imkansız.

7 ay önce kürtaj oldum. 7 aylık ara tekrar hamile kalmak için yeterli bir süre mi?


soru: iyi günler,
30 yaşındayım.7 ay önce kürtaj oldum, (10. haftada bebeğin kalbi durduğu için). Tekrar hamilelik için yeterli bir süre mi? Ayrıca doktorum bana 3 ay öncesinden 'Folik Asit' kullanmamı önermişti, Folik Asit yumurtalıkları mı besler, düşük riskini mi azaltır?

Teşekkürler.

Cevap: Folik asit bebeğin sinir siteminin sağlıklı gelişmesi için önerilmektedir.
Gebe kalabilirsiniz...

Bana Uygulanan Kürtaj Prosedürü Sizce Doğru mu?


soru: merhaba ben 2 aylık hamileyken ağrı ve kahverengi kan geliyor diye doktora gittim hiç bir muayene olmadan ve ulturasonla bakılmadan düşük başladı diye rahime iki tane ilaç yerleştirildi ondan 1 saat sonra aşırı kanama başladı ve bebek düştü diye kürtaja alındım. gerçekten düşük başlamışmıydı yoksa konan ilaçların bir rolu oldumu .sorduğumda bu ilaçlar rahmi açıyor denildi.doğrumu


Cevap: Başınızdan geçmiş bir olay hakkında yorum yapmamı bekliyorsunuz.
Şikayetlerinizi eğer bir uzman doktor değerlendirmiş ve bir karar almışsa sizin yapacağınız mantık sınırları içinde ise karara uymak ya da başka bir doktorun görüşünü şikayetleriniz varken almaktır. Yapılan her şey sizin rızanızla yapılmış.
Sevgili hanımlar biz doktorların koyduğu tanı ya da önerdiği tedaviyi benimsemeyebilir ve uygun görmeyebilirsiniz. Böyle durumlarda ikinci bir doktorun görüşünü almanız en uygunu olacaktır.

Kürtaj Olduktan Sonra Tekrar Hamile Kalmak İçin Ne Kadar Süre Geçmesi Gerekir?


soru: eşim 25 yaşında bir bayan.Herhangi bir kronik hastalığı yok.Bir ay önce düşük yaptı ve 5 haftalık bebek kürtajla alındı.sorum kürtajdan ne kadar sonra (tekrar hamilelik) süre geçmesi gerekir.ideal olan süre?ve eşimin kürtaj sonrası bazı test sonuçlarıda normal çıkmıştır brucella,quatr,vs..düşük olayı hamileliğin daha çok ilk haftalarında mı oluyor.

Cevap: Geçmiş olsun ilk düşükle ilgili araştırma yapılmasına gerek yoktur. 2-3 ay sonra gebe kalınabilir.

Düşük ve Kürtaj Sonrası Tekrar Hamile Kalmam Riskli mi?


soru: merhaba, 34 yaşında , 1 sağlıklı kız çocuğu sahibiyim. Down sendromlu bir kız kardeşim var. ikinci çocuk isteyerek hamile kaldım ve hemen düşük yaptım, üzeinden 1 sene geçti ve tekrar hamile kaldım, bebeğimde 4 aylıkken kistik higroma teşhis edildi ve bebeğim kürtaj edildi. tekrar hamile kalmayı düşünmem büyük bir riskmidir, önereceğiniz tahliller varmı

Cevap: Sağlıklı doğmuş bir kızınız var. Ancak biri kendiliğinden olmak üzere 2 düşüğünüz var. Bu durumlarda klasik olarak sizin ve eşinizin kromozom analizleri istenmelidir. Bence bunun dışında istenecek bir şey yok.

Kürtaj Sonrası Sağlıklı gebelik...


soru: merhaba... ben 28 yaşında 2 yıllık evli bir bayanım. yaklaşık 1 yıl önce kürtaj oldum. (hamile olduğumu bilmeden bazı ilaçlar içtim.bende faranjit hastalığı vardı. onun tedavisini görüyordum.) bununla ilgili bir kaç ilaç kullandım diye bebeği aldırmak zorunda kaldım. şimdi ise hamile kalmak istiyorum bir daha normal bir gebelik olabilir mi? veya ilk kürtajdan sonra risk var mı ? korunma yöntemi olarak doğal bir yöntem uyguluyorduk. yani eşim korunuyordu. bana bu konuda yazarsanız çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler....

Cevap:

Kürtajın ardından hamile kalma olasılığınız hemen bulunmaktadır. Sizin 1 yıl geçmiş. Herşey normalse sorun olmayacaktır.

Kürtaj Sonrası Kanamanın Devam Etmesi Kürtaj sonrası kanaması devam eden kadınlar​


soru: merhabalar uzun zamandır içinden çıkamadıgımız bır şeyı sızlere danısmak ıstedım.bundan 3 veya4 ay kadar once kız arkadaşım çocuk ldırdı fakat çocuk aldırmasının üzerınden 2 hafta geçmesıne ragmen kanaması durmadı katı bır kan ve parca gelıyordu. tekrar doktora gıttık bize parca kaldıgını ve tekrar kürtaj olması gerektıgını soyledı yanı ikinci bir kürtaj. kabul ettik ve yaptırdık ama bu sefer başka bır doktora çünkü öncekine güvenmıyordum.anlayacagınız üç hafta sonrada ikinci kürtaj'ı yaptırdık ve ikinci kürtaj'dan bu yana iki ay kadar gectı ama hala kanaması devam edıyor üstelik bu bize çoook kötü rahatsızlık verıyor çünkü artık ilişkiye giremiyoruz,çünkü kan ve koku var. bu arada adet görüp görmedıgınıde anlayamıyormus çünkü hep garıp garıp kan gelıyormus ve kendı soylemesıne gore bu aralar yuzundekı sivilcelerin hayli bir artışı bu sebepden kaynaklanıyormuş.kan da çamur gibi biraz katı garıp bı renkte gelıyor.bazende kuru kan geliyormuş hertalde. lütfen bize yardımcı olun ne yapacagımızı bılmıyoruz kimseyede açılamıyoruz. lütfen ama lütfen cvp verin.

Cevap:

gebelik tahliyesi sonrasında görülebilecek risklerden bazıları, parça kalması, kanamanın devam etmesi, iltihaplanmadır. Sizin durumunuzda ilk işlem sonrası parça kalması nedeniyle kanama devam etmiş sanıyorum. İkinci mudahale öncesinde ve mudahaleden 1 hafta sonraki kontrolde yapılan ultrason incelemesinde rahimiçinin ve rahimiçini döşeyen duvarın incelenmesi mümkün. İkinci mudahaleden sonra gorulen kanama ve kötü kokunun nedeni iltihaplanma olabilir. Bu durumda geniş spektrumlu antibiyotik kullanmak faydalı olacaktır. Hekime muayene olmanızı tavsiye ederim.Gecmiş olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst