Engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak dekorasyon önerleri

tesadüf

Yeni Üye
Üye
Engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak dekorasyon önerleri
Engelliler için uygun ev dekorasyonu
Engelliler için ev dizaynı



Engelli vatandaşlarımızın engelleri hayatta başarılı olmaları için onlara engel değil. Bir sürü başarılı engelli vatandaşımız var. Bize düşen onlara manevi destekte bulunmak. Engelli bakım sigortasıda çok öenmli bir destek. Belediyelere ve mimarlara düşende tasarım ve proje yaparken engellilerimizi de düşünmek. Sizde engellerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi sahibi olup çeşitli şekillerde onlara yardımcı olabilirsiniz....

.

1-210.jpg


Mutfak:
Tezgah ve mutfak mobilyası önünde manevra alanı 140×70 cm olmalıdır. Böylece kimseye ihtiyaç duymadan, tezgah önünde işlerini yapabilirler. Tezgah genişliği en az 55 cm olmalı ve tekerlekli sandalye ile altına girilebilecek yükseklikte olmalıdır.

Kapılar:
Kimsenin yardımı olmadan açılabilecek hafiflik ve kolaylıkta olmalıdır. Bedensel engellinin sık kullanacağı kapılar, duvarın ön yüzünden 20 cm geride olmalıdır.

Halı ve zemin kaplamalar:
Halı kullanılacaksa, fırça tüylü ve kalın olmamalıdır. Tekerleklerin rahatça hareket edebileceği halılar seçilmelidir. Ayrıca seramik ve fayans gibi yer kaplamaları, kaygan olmayan malzemelerden seçilmelidir.

Merdivenler:
Merdiven kolları düz olmalıdır. Merdivenin korkuluk olmayan tarafına, kavranması kolay, kaygan olmayan ve çapı 0.40 cm olan küpeşte koyulmalıdır.

Aydınlatma:
Özellikle merdiven ve rampalar, aydınlatmada dikkat edilmesi gereken yerlerin başında gelir. Işık çok göz alıcı olmamalı ve gölgeler oluşturmamalıdır.

Banyo:
Ev içinde özürlü kişiye ait bir banyo olması en uygunudur. Ancak buna imkan yoksa, mevcut tuvaleti özürlü kişinin kullanabileceği şekilde düzenlemek gerekir.
Tekerlekli sandalye ile klozet cepheden veya yandan ulaşılabilecek alana sahip olmalıdır. Ayaklı klozet yerine duvara monte edilen klozet tercih edilmelidir. Klozetin yanındaki duvara, sabit 3-4 cm çapında yuvarlak borudan yapılmış bir kol monte edilmelidir.

Diğer detaylar:
Anahtar, sigorta, elektrik prizi gibi aparatlar, zeminden en az 90 cm ve en fazla 140 cm yükseklikte olmalıdır. Bunlar için ideal yükseklik 1 metredir. Yeterli sayıda ve uygun yükseklikte olmaları, kullanıcı açısından önemlidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst