enginar dolması tarifi enginar dolmasi tarifi yemeği dolması tarifleri nasıl yapılır Malzemeler
6 adet orta boy enginar
tuz
1 adet limon
karabiber
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
3-4 adet domates
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 demet dereotu
250 ml. zeytinyağı
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 adet limon
Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlama süresi 35 dakika
6 adet
Enginarların en dış yapraklarını 2 sıra atın. Tepesi kötü ise çok ince kesin. Ortasını açıp tüylerini çıkartın. Kararmamaları için limonlu, tuzlu suya koyun.
Soğanları küb şeklinde doğrayıp 200 ml. zeytinyağında kavurun. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Dereotu, nane ve maydanozu ince ince kıyın. Pirinci soğanlara ekleyip biraz daha kavurun. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikler, domates, toz şeker, karabiber ve tuzu pirince katın. 200 ml. su ile pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Enginarları pirinçli iç ile doldurun. Üzerine 5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını koyup kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. [/FONT]
Bu güzel tarif için çokkkk teşekkürler sevgi.Yıllardır hasret kaldığım bir yemek..Bulunduğum yerde enginar bulmak imkansız..yaparsanız benim içinde yerseniz çok sevinirim,ellerinize sağlık..