Zeytinyağlı dolma harcı

melisanur

melisanur

Yeni Üye
Üye
Zeytinyağlı dolma harcı
zeytinyağlı dolma harcı ege usulü zeytinyağlı biber dolması ege usulü yaprak sarma biber dolması harcı yaprak sarması tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
50 g dolmalık fıstık
1 kg soğan
1 1/4 su bardağı pirinç
1 çay k. tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çay k. tarçın
1 çay k. yenibahar
50 g kuş üzümü
1 çay k. tozşeker
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu


HAZIRLANIŞI
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın. Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin.
Ardından pirinci ilave edip, kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alın. Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin.
Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun. Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın.
 
melegimeren

melegimeren

Yeni Üye
Üye
Ce: Zeytinyağlı dolma harcı

emeğine sağlık canım ellerine sağlık
 

Benzer İçerikler

Hayalet
Cevaplar
11
Görüntüleme
3K
Krizantem
K
Lamazi
Cevaplar
7
Görüntüleme
5K
ilkimefsa
I
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
$ul€
Cevaplar
8
Görüntüleme
8K
AngelShe
AngelShe
Üst