Ense kalınlığı testi nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?

  • Konbuyu başlatan bebişbekleniyor
  • Başlangıç tarihi
B

bebişbekleniyor

Forum Okuru
Ense kalınlığı testi nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?

Ense kalınlığı ölçümü nasıl yapılır melek kadınlar kulübü ense kalınlığı ölçümü ne zaman yapılır forum’da.​

Selam kızlar ben 11 haftalık hamileyim doktorum 2 hafta sonra gelmemi ve ikili tarama testi yapmamız gerektiğini söyledi çok endişeliyim acaba bir sorun çıkar mı diye çok korkuyorum burada ense kalınlığı testi de ölçülecekmiş ense kalınlığı testi nasıl ölçülür bilgisi olan var mı ya da test sonucunda sorun olan çıktı mı daha önce hem İkili tarama testi hem de ense kalınlığı testi yapılacak sanıyorum biraz bilgi verebilir misiniz?
 
Merhabalar
Öncelikle ense kalınlığı testi nedir buna bakalım anne karnındaki bebeğin cilt altı aralığında yer alan sıvı birikiminden yapılan ölçme testi bu ultrason yöntemi ile ölçülmektedir ölçüm sonunda yüksek olan değerde yapısal bozukluk ihtimali artmaktadır maalesef. Hem ikili tarama testi hem ense kalınlığı testi hamileliğin 11 ve 14 haftalar arasında ölçümü yapılmaktadır. İkili tarama testi de anneden alınan kanla ölçümü yapılmaktadır. Tarama testlerinin amacı dediğim gibi down sendromu riski ve fetüsteki anormalliklerin ölçümünü yapmaktadır çoğul gebelik yaşayan bir anne adayı iseniz doktorlar ikili tarama testini size önermeye bilir çünkü bu testin sonucu çoğul gebeliklerde yanlış ya da hatalı çıkabilmektedir.

Test sonuçlarınız çıktığında aşağıda vereceğim linkten testlerinizin sonucunu da değerlendirebiliriz. ''İkili tarama testi sonuç değerlendirmesi'' yazımızın linki aşağıda.

 
Geri
Üst