Epilasyon yaptırmak zararlımı?

Uzman SühaN

Administrator
Epilasyon yaptırmak zararlımı?
İstenmeyen tüyler bayanlar kadar erkeklerin de sorunudur.İstenmeyen tüyler için geçmişten günümüze bir çok yöntem gelişmiştir. Jilet,odun külüyle çekmek,eldivenle yolmak,ağdalamak,cımbızlı epilatörle temizlemek,iple almak,iğneli epilasyon ve lazer epilasyon gibi yöntemler.Günümüzde artık en çok tercih edilen yöntemlerden biri lazer epilasyon.Belli seanslarla yapılan bu işlem istenmeyen tüyler iin kesin sonuç veriyor.Peki epilasyonun zararı varmı konu ile ilgili tüm ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Öncesi Lazer epilasyon kısırlık yada kanser yaparmı , Lazer Epilasyon Yan Etkileri Var mı adlı konularımızı da incelemnizi öneriyoruz.


Vücutta ki tüyleri yok olmasını sağlayan yöntemlerden biridir epilasyon.Günümüzde lazer teknolojisi ile olumlu sonuçlar veren epilasyonu hem bayanlar hem erkekler tercih etmektedir.Tüylerin yapısına göre seans aralığı değişen lazer epilasyon dan %90 olumlu sonuçlar alınmaktadır.İstenmeyen tüylerden lazer epilasyonla kurtulmak mümkün olduğu gibi bu işlemin zararlı olup olmadığıda tartışma konusu olmuştur.Özellikle lazer epilasyonun zararını düşünerek işlemi yaptırmakta kararsız kalanlar derin bir araştırma içine girerler.İnternet ortamında kulaktan dolma bilgiler çok.Bu yüzden bu konuyu irdeleyerek sizler için araştırdık.Lazer epilasyonun zararları nelerdir tüm detayalrı uzmanlarından derleyerek sizler için paylaşıyoruz.



lazer epilasyon zararlımı.jpg




Lazer epilasyonun zararları

Lazer epilasyonun zararları halen araştırılıyor, insan vücudu üzerinde yol açabileceği tahribat ya da zararları konusuna değinmeden önce, uzmanlar tarafından lazer epilasyonun yan etkilerinin olmadığı belirtilmiştir. Ancak birkaç çeşit lazer tipi vardır. Bazı lazerler klaspesifik değildir, onların dalga boyları daha farklıdır ve daha derine gider, daha derine giden lazerlerde epilasyon işlemi yapılması sonucunda bazı tahribatlar ve cilt üzerinde zararlar görülebilmektedir.

İstenmeyen tüylerinizden kurtulmak için kullandığınız epilasyon aletlerinden, tıraş olmaktan, cımbızla uğraşmaktan veya ağda acısını çekmekten sıkıldıysanız, lazer epilasyon sizin için denemeniz gereken bir çözüm olabilir. Lazer epilasyon, ülkemizde oldukça sıklıkla başvurulan ve başarıyla gerçekleştirilen tedavi yöntemlerinden biridir.
Lazer ciddi zararlara yol açmamaktadır. Ancak uygulama esnasında ve uygulama sonrasında, dikkatsizlik ve özensizlik sonucunda bir takım olumsuz etkiler görülebilir. Deride kaşıntı, yanma, şişme gibi. Bu etkiler de 3-4 gün sonrasında geçip giderler. Bir de önemli olan diğer bir ayrıntı kullanılan cihaz ve ayarları olmaktadır.

Lazer epilasyonun erkekler üzerinde kullanılması zararlımıdır? Erkekler üzerinde tüm bölgelerde uygulanabilmektedir. Vücud üzerinde yol açabileceği her hangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak çok esmer tenli erkeklerde sakal üstünde çalışılırken oldukça seçici ve özenli bir uygulama gerekmektedir. Aksi takdirde esmer tenlerde uygulamaya özen gösterilmezse leke oluşumu riski normalde çok daha yüksek olmaktadır. Bunun dışında lazer epilasyonun sağlık açısından herhangi bir zararı olmamaktadır. Bir de nadiren çok yağlı cilde sahip olan bireylerde epilasyon sonrasında sivilcelenmeler görülebilmektedir.

Epilasyon Yöntemleri ve Zararları

İğneli Epilasyon: İğneli epilasyona başlamadan önce uygulanacak alan alkol ile temizlenmelidir. Ardından özel bir iğne ile kıl köküne girilerek bölgeye elektrik verilir. Bu uygulama ile kıl kökü tahriş olur. Daha önce tüy dökücü ve tıraş bıçağı ile alınan kıllara daha fazla elektrik verilmesi gerekir. Dolayısı ile daha fazla acı hissi oluşur.

İğneli Epilasyonun Zararları

İğneli epilasyon hassas ciltlerde kızarma ve kaşıntıya yol açabilir.
İğneli epilasyon sonrasında ciltte kalıcı lekeler oluşabilir.
İğneli epilasyon sonrası güneşte fazla kalan kişilerde cilt lekesi büyük oranda görülebilir.
İğneli epilasyon acılı bir yöntem olmasına rağmen kalıcı çözüm olduğu için en çok tercih edilen epilasyon yöntemidir.
Lazer gibi yöntemlerden daha üstün olsa da uygulamadan sonra dikkat edilmediği takdirde ciltte kalıcı izler kalabilir.

Lazer Epilasyon Zararları:

Lazer epilasyon ciltte ciddi hasarlara yol açabilir. Deride kaşıntı, yanma ve şişme lazer epilasyonun yan etkilerindendir. Ancak bu yan etkiler uygulamadan sonra 4-5 gün içinde kendiliğinden geçer. Bu yan etkilerin oluşmasında en önemli ayrıntı kullanılan aletlerin kalitesidir. Lazer epilasyon erkekler için de uygulanmaktadır. Vücut için her hangi bir zararı bulunmamaktadır. Erkeklerde sakal üzerinde uygulama yapılırken oldukça dikkatli davranılması gerekir. Aksi halde özellikle esmer tenlilerde cilt lekelerine yol açabilir. Birde çok nadir olsa da yağlı cilt tipine sahip olan kişilerde sivilceye yol açabilir.

Gebelik Döneminde Epilasyonun Zararı Var mı?

Gebelik döneminde epilasyonun her hangi bir zararı olmadığı düşünülmektedir. Ancak gebelik dönemi hassas bir dönem olduğu için gebeliğin özellikle ilk 3 ayı epilasyon uygulanmamalıdır. Gebelik döneminde epilasyon yapılacaksa hijyen kurallarına uygun olmalı ve seçilen aletler özenle seçilmelidir.
 
Geri
Üst